حفاظت از محیط زیست زیر سایه درختکاری


درختان از جمله موجودات زنده روی کره زمین هستند که در طول تاریخ تکامل یافته اند. همانطور که همه حیوانات در دوره های مختلف زمین شناسی تکامل یافته اند. گیاهان اولیه و درختان غول پیکر در دوران ماقبل تاریخ هنوز اولین فرمانروایان روی زمین بودند و به تدریج به منبع غذایی حیوانات گیاهخوار تبدیل شدند. امروزه حتی درختان تکامل یافته امروزی کاربردهای زیادی برای ما دارند.

اهمیت وجود درختان در طبیعت به حدی است که به جرأت می توان گفت نبود آنها حتی می تواند باعث نابودی و انقراض برخی گونه های جانوری شود. به عنوان مثال، گونه های سنجاب در تنه درختان زندگی می کنند. زندگی بسیاری از پرندگان به درختان وابسته است و با قطع درختان جنگلی چیزی جز نابودی این زیستگاه ها نصیب طبیعت نمی شود!

اگر جنگل های کشور از بین برود چه اتفاقی می افتد؟

حتی افرادی که اطلاعات کمی در مورد محیط زیست دارند هم می توانند بفهمند که اگر جنگل های کشور نابود شوند چه اتفاقی می افتد! جنگل ها مانند یک سیستم تصفیه هوا عمل می کنند و می توانند مقدار زیادی گاز دی اکسید کربن را جذب کرده و از گرم شدن زمین جلوگیری کنند.

گرم شدن زمین منجر به پدیده های بسیار وحشتناکی در این سیاره خواهد شد. به عنوان مثال، یخ های قطبی ذوب می شوند، سونامی ها و طوفان های دریایی رخ می دهد، تغییرات شدید دما در تابستان و زمستان رخ می دهد و جان انسان ها به خطر می افتد. مسلم است که وجود درختان در جنگل ها می تواند این خطرات را به حداقل برساند.

با نابودی جنگل های کشور دو مشکل بزرگ پیش خواهد آمد:

  • فرسایش خاک: درختان ریشه در خاک دارند و به تبادل مواد غذایی در خاک و حفظ این بستر کمک می کنند. مقدار زیادی آب به اشکال مختلف بین ریشه و خاک رد و بدل می شود. این بدان معناست که اگر درختان جنگلی از بین بروند، خاک به مرور زمان فرسوده شده و مواد مغذی خود را از دست می دهد و طولی نمی کشد که آن جنگل سرسبز و دیدنی به بیابان های سوزان و بایر تبدیل می شود; البته ما این را نمی خواهیم.
  • تخریب چرخه آب طبیعی: به طور خلاصه، چرخه آب تبدیل آب مایع به بخار آب و سپس بازگشت به مایع است. اینها همان پدیده های فیزیکی هستند که در هنگام بارش باران و برف و سپس تبخیر شدن از سطح زمین با آنها سر و کار داریم. جنگل ها طبیعتاً محیط های مرطوبی هستند و در صورت بارندگی زیاد، حجم رطوبت زیاد می شود و بخار آب به جو منتقل می شود و آب باران زیادی می تواند به سطح آب زیرزمینی نفوذ کند. این چرخه در هوا، خاک و زیرزمین ادامه دارد تا منابع آب طبیعی زمین را تامین کند. با نابودی جنگل ها، اختلال شدیدی در چرخه آب ایجاد می شود.

کاهش گرمایش زمین و ایجاد هوای پاک با درختکاری

یک نظریه ثابت شده است که وجود درختان جنگلی می تواند گرمای زمین را کاهش دهد. این کاهش گرمایش جهانی و اثر گلخانه ای جو زمین است.

در جامعه صنعتی امروزی، بیشتر آلاینده های گازی که باعث گرم شدن جو زمین می شوند، توسط فعالیت های انسانی و مراکز تولید صنعتی ایجاد می شوند. درختان می توانند تا دو سوم این گازهای گلخانه ای را جذب کنند. منشا اکثر گازهای آلاینده کربن است. کربن در چرخه زندگی و فتوسنتز گیاهان وجود دارد. بنابراین، اگر دی اکسید کربن هوا جذب شود، در تولید مواد مغذی و چرخه کربن در درختان استفاده می شود.

با کاشت درختان در مناطق شهری و البته در بسترهای جنگلی آسیب دیده به راحتی می توانیم به حل مشکل انتشار آلاینده ها و گرم شدن زمین کمک کنیم. درست است که شهرها در حال توسعه هستند و روز به روز بر تعداد کارخانه ها افزوده می شود، اگر تصمیم درستی برای کاشت درختان جدید بگیریم، حفظ محیط زیست چندان سخت نخواهد بود.

درختکاری هم فرهنگ مثبت است و هم شغل!

تعجب نکنید! حفاظت از محیط زیست وظیفه همه انسان های روی کره زمین است. کاشت درخت یک فرهنگ مثبت است. اما می تواند یک شغل خوب و منبع درآمد نیز باشد. چطوری میپرسی؟ ما پاسخ شما را خواهیم داد.