در شلوغی زندگی مدرن، حذف یک یا دو وعده غذایی آسان است. حتی ممکن است از روی عمد این کار را انجام دهید. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که حذف یکی از سه وعده غذایی استاندارد ممکن است یک مشکل جدی باشد.
ساینس آلرت گزارش می دهد که در یک مطالعه روی 24011 بزرگسال بالای 40 سال در ایالات متحده، خوردن تنها یک وعده غذایی در روز به طور کلی با افزایش خطر مرگ مرتبط بود. نخوردن صبحانه با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی همراه بود، در حالی که نخوردن ناهار یا شام با خطر بالاتر مرگ به هر دلیلی از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط بود.
حتی برای کسانی که هر سه وعده غذایی را خوردند اما بین وعده های غذایی خود فاصله داشتند، مشکلاتی وجود داشت. خوردن دو وعده غذایی به فاصله 4.5 ساعت با افزایش خطر مرگ به هر دلیلی مرتبط بود.
در حالی که به نظر میرسد نتایج مطالعه جدید با این پیشنهاد که روزهداری متناوب میتواند برای انسان مفید باشد، تناقض دارد، دادهها بر اهمیت سوختگیری منظم تاکید میکنند. یانگبو سان، اپیدمیولوژیست از دانشگاه تنسی، می گوید: «مطالعه ما نشان داد افرادی که فقط یک وعده در روز می خورند، بیشتر از افرادی که بیشتر می خورند، در معرض مرگ هستند. بر اساس این یافته ها، توصیه می کنیم حداقل دو یا سه وعده غذایی در طول روز بخورید.
حدود 30 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه اغلب کمتر از سه وعده در روز می خوردند. بر اساس دادهها، حذف وعدههای غذایی در میان جوانان، سیاهپوستان، افراد با تحصیلات کمتر و درآمد خانواده پایینتر بیشتر بود.
همچنین، حذف وعدههای غذایی در میان افرادی که بیشتر سیگار میکشیدند، الکل بیشتری مینوشیدند، ناامنی غذایی کمتری داشتند، کیفیت غذای پایینتری داشتند، میانوعدههای بیشتری میخوردند و دریافت کلی انرژی کمتری داشتند، بیشتر بود.
مطالعه حاضر به اندازه کافی جامع نیست تا مشخص کند که حذف یک وعده غذایی واقعاً باعث مرگ زودرس می شود یا خیر، اما ارتباطی را نشان می دهد که ارزش مطالعه بیشتر را دارد. ممکن است عوامل دیگری هم بر عادات غذایی و هم بر خطر مرگ تأثیر بگذارد.
اگرچه تیم تحقیقاتی یافته های خود را برای تأثیر عوامل سبک زندگی و رژیم غذایی، از جمله سیگار کشیدن، مصرف الکل، سطح فعالیت بدنی، دریافت انرژی، کیفیت رژیم غذایی و ناامنی غذایی اصلاح کردند، اما این ارتباط همچنان ادامه داشت. وی بائو، اپیدمیولوژیست در دانشگاه آیووا گفت: یافته های ما بر اساس مشاهدات داده های عمومی است و علت و معلولی را نشان نمی دهد. با این حال، آنچه ما مشاهده کردیم از نظر متابولیکی منطقی است.
هدف قرار دادن وعده های غذایی در فواصل زمانی مشخص معمولا منجر به دریافت انرژی بیشتر در یک وعده غذایی می شود. این می تواند باعث عدم تعادل در نحوه تنظیم گلوکز در بدن شود و سیستم متابولیک را مختل کند.
آمارهای اخیر نشان می دهد که حدود 59 درصد از مردان و حدود 63 درصد از زنان در ایالات متحده سه وعده غذایی در روز می خورند. بنابراین بخش قابل توجهی از جامعه با حذف صبحانه، ناهار و شام خود را در معرض خطرات احتمالی قرار می دهند.
البته دلایل مختلفی برای حذف وعدههای غذایی وجود دارد: ساعات کاری، کمبود وقت، فقر، رژیمهای غذایی متفاوت و رویکردهای روزهداری. اما محققان امیدوارند که یافته های آنها به اهمیت خوردن منظم در مطالعات آینده منجر شود. بائو گفت: “مطالعه ما شواهد بسیار مورد نیازی را در مورد رابطه بین رفتارهای غذایی و مرگ و میر و اهمیت زمان بندی وعده های غذایی و فاصله بین وعده های غذایی ارائه می دهد.”
این تحقیق در مجله آکادمی تغذیه و رژیم غذایی منتشر شده است.