توسعه پوشش فیبر نوری تهران نیازمند سرمایه گذاری 2667 میلیارد تومانی است.


علی ملک جعفریان مدیر مخابرات منطقه تهران در خصوص برنامه های شرکت مخابرات ایران برای توسعه پوشش فیبر نوری در استان تهران توضیحاتی ارائه کرده است. وی همچنین به آماری از پیشرفت این پروژه تا امروز اشاره کرد.

توسعه فیبر نوری که جدی ترین پروژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم محسوب می شود، توسط اپراتورها و ارائه دهندگان اینترنت مختلف در حال پیگیری است. آمار ارائه شده تا به امروز در خصوص پیشرفت این پروژه نشان می دهد که در بین شرکت های مختلفی که موظف به همکاری در این پروژه شده اند، شرکت مخابرات ایران از نظر تعداد شهرهای تحت پوشش فیبر نوری بیشترین سهم را دارد.

ملک جعفریان در نشست با خبرنگاران گفت: در حرکت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران (نجما)، شرکت مخابرات استان تهران یک میلیون و 140 هزار مشترک را به فیبر نوری متصل کرده است. وی همچنین درباره طرحی که این شرکت برای خود تعریف کرده است، اعلام کرد: می خواهیم 70 تا 75 درصد زیرساخت فیبر برای شهروندان و 100 درصد ظرفیت در حوزه تجاری را توسعه دهیم.

بر اساس اعلام مدیر مخابرات منطقه تهران، سرمایه گذاری مورد نیاز شرکت مخابرات برای پیشبرد این پروژه نزدیک به 2700 میلیارد تومان است: «در مدت 4 سال 2667 میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری خواهیم کرد تا استان به یک میلیون برسد. و به 640000 رسید.”

مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران با توجه به اینکه یکی از انتقادات همیشگی به پروژه توسعه فیبر نوری در کشور این است که مردم برای بهره مندی از این فناوری باید هزینه سنگینی بپردازند، توضیح داد: در حال حاضر دو شریک فروش داریم و در تلاش هستیم. ما تعداد آنها را به 20 نفر خواهیم رساند. ما با آنها صحبت کرده ایم تا هزینه نصب فیبر را از مردم به صورت لیزینگ دریافت کنیم.”

وی همچنین هزینه دریافت فیبر نوری کاربران را بین 2.5 تا 3 میلیون تومان عنوان کرده است. مخابرات به ازای هر هزار کاربر که فیبر به درب خانه آورده شود، حدود 6 میلیارد تومان پرداخت می کند.

به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران، مردم می توانند برای اطلاع از مناطق تحت پوشش فیبر نوری با شماره های 2020 یا 2021 تماس بگیرند. وی همچنین اعلام کرد حدود دو تا سه ماه دیگر از طریق پیامک به مشترکان اطلاع داده می شود که آیا در محدوده پوشش فیبر نوری هستند یا خیر.

ملک جعفریان نیز به یکی از انتقادات همیشگی درباره فیبر نوری پاسخ داده است. این واقعیت که با وجود فیلتر کردن، توسعه گسترده فیبر نوری دیگر برای دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت ضروری نیست. او گفت: «همه جا فیلترینگ وجود دارد، زیرا برخی از پلتفرم های بین المللی عملاً غیرقابل دسترسی هستند. جنگ امروز جنگ سایبری است. ترافیک داخلی اینترنت در حال افزایش است. باید ترافیک داخل کشور منحرف شود و این اتفاقی است که می افتد».