عربستان سعودی پروژه های ساختمانی بزرگ و بلندپروازانه ای دارد و می خواهد در سال های آینده به یکی از قطب های گردشگری تبدیل شود. به گزارش مجله عرب نیوز، محمد بن سلمانولیعهد و نخست وزیر عربستان سعودی از پروژه جدیدی رونمایی کرد که در نگاه اول بی شباهت به کعبه نیست.
شرکت توسعه مرابه جدید مسئولیت پروژه ساخت و ساز جدید در عربستان سعودی را بر عهده دارد و این پروژه بخشی از طرح بزرگ این کشور برای ایجاد یک مرکز تجاری بزرگ در شهر ریاض به نام «مربای جدید» است. این منطقه تجاری بیش از 18.1 کیلومتر مربع مساحت دارد که حدود یک سوم منهتن نیویورک است.
عربستان سعودی می گوید که ریاض به لطف مربا جدید، “بزرگترین مرکز شهر مدرن جهان” را خواهد داشت. ساختار اصلی مربای جدید یک ساختمان بزرگ به نام «مکعب» است. مکعب همانطور که از نامش پیداست یک آسمان خراش بزرگ با ساختاری مکعبی است که در هر جهت تقریباً 400 متر طول دارد.
برای درک عظمت نما، ساختمان امپایر استیت را در منهتن تصور کنید. عرض مکعب برابر با ارتفاع ساختمان امپایر استیت است و شامل 20 نسخه از این ساختمان است. در داخل مکعب برج ویژه ای قرار دارد که با بلندترین آسمان خراش های جهان رقابت می کند.
مکعب به تنهایی تقریباً دو کیلومتر مربع از سطح زمین را اشغال می کند و از این نظر با سایر ساختمان های جهان متفاوت است. این مکعب میزبان جاذبه های گردشگری، هتل ها، مناطق مسکونی و فضاهای تجاری خواهد بود. چنین پروژه های ساختمانی معمولاً با وعده های بزرگ و با هیجان زیاد معرفی می شوند و مکعب نیز از این قاعده مستثنی نیست.
سازندگان مکعب میخواهند که این سازه عظیم اولین مقصد فراگیر و فراگیر جهان باشد. منظور آنها از “مقصد غوطه ور” فضایی است که علاوه بر جاذبه های واقعی، بر دنیای مجازی و دیجیتال نیز تمرکز دارد.
فضای داخلی مکعب حاوی محتویات هولوگرافیک زیادی خواهد بود. مثلاً در یکی از اتاق ها این محتویات به شما این حس را می دهد که در مریخ هستید. این مکعب دارای فضاهایی برای قرار گرفتن در اعماق اقیانوس و حتی منطقه ای شبیه به کوه های هاللویا در آواتار است. ظاهرا عربستان سعودی در تلاش است تا مکعب را به نوعی افق واقعیت مجازی تبدیل کند.
به گزارش عرب نیوز، دولت عربستان سعودی در نظر دارد منطقه مربا جدید را با توجه ویژه به حفاظت از محیط زیست بسازد. عربستان سعودی می خواهد ساخت منطقه تجاری جدید خود را تا سال 2030 تکمیل کند. این جدول زمانی برای پروژه ای به بزرگی جم جدید بسیار جاه طلبانه به نظر می رسد. پیش بینی می شود پروژه جم جدید حدود 50 میلیارد دلار به اقتصاد غیرنفتی عربستان سعودی اضافه کند و تا سال 2030 برای 334000 شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کند.