محققان برای اولین بار با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب وجود یک سیاره فراخورشیدی را تایید کردند. این سیاره با نام رسمی LHS 475 b، 99 درصد قطر زمین است و تقریباً دقیقاً به اندازه سیاره ما است. با این حال، این سیاره به دور یک ستاره کوچک و کم نور در فاصله بسیار نزدیک می چرخد و تنها در دو روز به مدار خود می رسد.
کشف جدید، ارائه شده در نشست انجمن نجوم آمریکا (AAS) در روز چهارشنبه، 11 ژانویه، قابل توجه است. زیرا اغلب سیارات فراخورشیدی کشف شده معمولا غول های گازی بزرگی شبیه مشتری هستند. همچنین، از آنجایی که سیارات زمین مانند از نظر اندازه بسیار کوچکتر هستند، تشخیص آنها با اکثر تلسکوپ ها دشوارتر است.
مطالعات قبلی با ماهواره بررسی سیارات فراخورشیدی گذر ناسا (TESS) که در سال 2018 به طور خاص برای جستجوی سیارات فراخورشیدی پرتاب شد، نشانه هایی از سیاره مورد بحث را پیدا کرده بود. سپس جیمز وب با مشاهدات انجام شده در آگوست و سپتامبر 2022 توانست وجود این سیاره را تایید کند.
طیف سنج فروسرخ نزدیک وب (NIRSpec) به راحتی و به وضوح این سیاره را تنها در دو رصد گذرا شناسایی کرد. جیکوب لوستیگ ایگرمحقق ارشد این مطالعه از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز گفت: “شکی وجود ندارد که سیاره در آنجاست و داده های اولیه جیمز وب آن را تایید می کند.”
این واقعیت که جیمز وب توانست این سیاره سنگی جدید را شناسایی کند، نشان می دهد که این تلسکوپ می تواند جهان هایی شبیه به زمین را در آینده پیدا کند. علاوه بر این، از میان تمام تلسکوپهای فعال، فقط جیمز وب میتواند جو سیارات هم اندازه زمین را توصیف کند. با این حال، که گفت لوستیگ ایگر ما هنوز نمی توانیم هیچ نتیجه قطعی در مورد جو سیاره بگیریم.