به گزارش اسپیس نیوز، در اولین اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس و چین که آذرماه امسال در ریاض برگزار شد، فضا به عنوان یکی از چندین حوزه اولویت دار در سه تا پنج سال آینده تعیین شد. بر اساس متن سخنرانی شی جین پینگرئیس جمهور چین، این کشور آماده همکاری با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در زمینه ماهواره های سنجش از دور و مخابراتی، بهره برداری فضایی، زیرساخت های هوافضا و انتخاب و آموزش فضانوردان است. گروه بین دولتی شورای همکاری خلیج فارس متشکل از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان و قطر است.
شی جین پینگ در ادامه سخنان خود گفت: چین از حضور فضانوردان شورای همکاری خلیج فارس در ایستگاه فضایی خود برای انجام مأموریت های مشترک و آزمایش های علمی فضایی با همکاران چینی استقبال می کند و راه اندازی مرکز مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس برای ماه و فضای عمیق را بررسی خواهد کرد. اکتشاف.” بود.” اگرچه متن سخنرانی شی جین پینگ از نظر دامنه و جاه طلبی گسترده است، اما سخنان او صرفاً بیانگر علاقه اولیه برای ایجاد همکاری در این زمینه ها است و در این مرحله، هیچ نشانه ای از تعهد به بودجه یا اقدامات عملی وجود ندارد.
سخنرانی رئیس جمهور چین نشان می دهد که ایستگاه فضایی تیانگونگ چین برای تعامل با کشورهای جهان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. چین بارها از آمادگی خود برای آموزش فضانوردان کشورهای دیگر و اعزام آنها به ایستگاه فضایی تیانگونگ صحبت کرده است. الزامات فضانوردان بین المللی برای همکاری با چین، مانند یادگیری زبان این کشور، هنوز مشخص نیست. چین اولین پرواز فضایی سرنشین دار خود را در سال 2003 انجام داد و با مأموریت Shenzhou 15 که در نوامبر آغاز شد، تعداد این پروازها به 10 رسید.
یکی از مقامات آکادمی فناوری فضایی چین اخیراً اعلام کرد که این کشور در حال بررسی توسعه ایستگاه سه ماژول Tiangong است. افزودن ماژول های بیشتر ظرفیت ایستگاه را برای میزبانی از فضانوردان افزایش می دهد. همچنین چینی ها در حال ساخت نسل جدیدی از فضاپیمای مسافربری هستند که می تواند تا 6 فضانورد را به مدار نزدیک زمین ببرد.