تلاش وزارت ارشاد برای ساماندهی تبلیغات پیامکی انبوه


سی و هفتمین جلسه کارگروه ساماندهی خدمات ارزش افزوده پیامکی و پیامک انبوه در شبکه های ارتباطی با گزارش تخلف شرکت های ارسال پیامک انبوه و انتقاد برخی از آنها همراه بود. حامد حاجی المیرزایی اعلام کرد با همکاری وزارت ارتباطات فعالیت شرکت هایی که مجوز وزارت ارشاد ندارند در حوزه پیامک انبوه ممنوع می شود.

وی تاکید کرد: این شرکت ها باید قوانین تبلیغات را رعایت کنند و تبلیغات در حوزه پیامک انبوه را ساماندهی کنند.

31 مهرماه سال گذشته پس از ارسال پیامک کوتاهی مبنی بر اعتراضات مردمی، امکان ارسال پیامک های دسته جمعی مختل شد. دو روز پس از آن، وزارت ارتباطات اعلام کرد که محدودیت ها با دستور قضایی اعمال شده و با پیگیری های وزارتخانه رفع شده است. اما همین بازه زمانی به کسب و کارها نیز آسیب وارد کرد که پس از فیلتر شدن شبکه های اجتماعی خارجی تنها پیامک برای تبلیغات آنها باقی ماند.

تاکید رئیس مرکز گسترش فرهنگ و هنر مبنی بر داشتن مجوز ارسال پیامک انبوه ضمن “سیاست های ساماندهی خدمات ارزش افزوده پیامکی و پیامک انبوه در شبکه های ارتباطی” در سال 1392 در شورای عالی فضای مجازی و هرگونه فعالیتی به تصویب رسید. برای ارائه خدمات محتوایی پیامک منوط به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قوانین می باشد.

بر اساس این مصوبه، در مراحل اخذ مجوز، پس از ارائه درخواست متقاضی و بررسی و تایید آن در کارگروه “ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و پیامک انبوه در شبکه های ارتباطی” نیز متقاضی به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا و پس از دریافت گواهینامه امنیتی پیام رسانی از ارزیابی فنی-امنیتی.

پس از آن می تواند مجوز فعالیت واحد فرهنگی دیجیتال را با موضوع «عملکرد رسانه آنلاین» از مرکز گسترش فرهنگ و هنر در فضای مجازی دریافت کند. ارسال پیامک انبوه تا زمانی که این فرآیندها تکمیل نشود مجاز نیست.