راستش را بخواهید در برخی موارد تفاوتی بین هدفون معمولی و هدفون گیمینگ وجود ندارد و می توانید از هدفون های معمولی برای بازی استفاده کنید. اما در بیشتر موارد داستان به این سادگی نیست. ممکن است از یک سو هدفون های معمولی با کنسول بازی سازگاری نداشته باشند و از سوی دیگر استفاده از هدفون های معمولی کاربر را از بسیاری از ویژگی های بازی محور هدست های بازی محروم می کند. البته هدفون های گیمینگ نیز محدودیت های خاص خود را دارند و کیفیت صدای آن ها نسبت به هدفون های موسیقی ضعیف تر است.
در ادامه به بیان تفاوت های هدفون گیمینگ و معمولی می پردازیم تا با دانستن مزایا و معایب هر کدام از آنها بتوانید انتخاب دقیق تری داشته باشید.
تفاوت بین هدفون گیمینگ و معمولی: قیمت
واضح است که در بین هدفون های معمولی و گیمینگ، هم هدفون های ارزان قیمت (بیشتر!) و هم گران قیمت وجود دارد. اما بازه قیمتی این دو مدل هدفون بسیار متفاوت است.
هدفون های گیمینگ معمولا در بازه قیمتی 300 هزار تومان تا 10 میلیون تومان یافت می شوند و اکثر مدل ها در سمت ارزان تری این طیف قرار دارند. در حالی که این روزها باید حداقل 2-3 میلیون تومان برای هدفون برای موسیقی هزینه کنید، چه هدفون داخل گوشی و چه در گوشی که کیفیت صدای خوبی دارد.
هدفون های مخصوص بازی پریمیوم و گران قیمت معمولاً طرفداران کمتری دارند و بخش بسیار کمی از بازار را به خود اختصاص می دهند. احتمالاً به این دلیل که در دنیای بازی، محصولات ممتازی که کاربران به سراغ آنها می روند چیزی غیر از هدفون هستند و شامل مواردی مانند پردازنده و نمایشگر می شوند. این در حالی است که کاربران تمایل بیشتری به خرید هدفون های موسیقی درجه یک دارند، زیرا برای آنها کیفیت صدا حرف اول را می زند.
تفاوت بین هدفون گیمینگ و معمولی: کیفیت ساخت
مدلهای ارزانتر هدفونهای معمولی یا گیمینگ احتمالاً دوام زیادی نخواهند داشت. اگر شانس با شماست، ممکن است بتوانید با تعویض سیم یا فنجان پد مشکل را حل کنید. اما معمولا قیمت بالای هدفون ها به دلیل کیفیت ساخت آن ها است و به همین دلیل محصولات ارزان تر دوام زیادی ندارند.
با این حال، در همان محدوده قیمت، هدفون های بازی معمولاً در مقایسه با هدفون های معمولی دوام کمتری دارند. دلیل آن تصمیمات مالی است. به عنوان مثال، یک هدست بازی که از یک میکروفون بزرگ و فناوری صدای فراگیر و ویژگی هایی مانند آن استفاده می کند، بودجه کمتری برای استفاده از مواد باکیفیت دارد تا هدفونی که فقط قرار است کیفیت صدای خوبی داشته باشد و برای آن، ویژگی های مختلف هدفون بازی در اولویت نیست.
البته هدست های گیمینگ گران قیمت کیفیت ساخت خوبی دارند، اما در عین حال دوام کمتری نسبت به هدفون های معمولی با همان قیمت دارند. از طرفی هدست های مخصوص بازی معمولا برای مدت زمان بیشتری استفاده می شوند و نحوه برخورد گیمرها با هدفون در اوج هیجان بازی کمی خشن تر از هدفون های معمولی است.
به طور کلی، بخش عمده ای از بودجه تولید هدفون های گیمینگ به جای افزایش کیفیت ساخت، صرف افزودن ویژگی های متعدد می شود، در نتیجه دوام این هدفون ها اغلب کمتر از حد معمولی و حتی میان رده است. هدفون
تفاوت بین هدفون بازی و معمولی: کیفیت صدا
صحبت در مورد تفاوت کیفیت صدا بین بازی و هدفون معمولی کمی پیچیده است. در همین بازه قیمت، هدفون های معمولی معمولا عملکرد صدای بهتری نسبت به هدفون های مخصوص بازی دارند، زیرا اکثر مدل های این هدفون برای گوش دادن به موسیقی طراحی شده اند. مدل های پریمیوم نیز صدایی بسیار تمیزتر، دقیق تر و گویاتر از هدست های بازی ارائه می دهند. با این حال، به راحتی نمی توان نتیجه گرفت که استفاده از هدفون های معمولی برای بازی بهتر از هدفون های بازی است.
در مورد صدا به طور کلی می توان گفت که هر چه خنثی تر، متعادل تر و شفاف تر باشد، بهتر است. زیرا تنها به این صورت است که صدای موسیقی دقیقاً همانطور که در استودیو ضبط شده شنیده می شود. اما برای بازی ها می توان از هدفون هایی استفاده کرد که به اصطلاح پروفایل صدای گرمتر و بلندتری دارند و هدست های گیمینگ عموما از این پروفایل صوتی استفاده می کنند.
متأسفانه، هدفون های مخصوص بازی، به خصوص مدل های ارزان تر، فقط صدای گرم و تند ندارند. بلکه صدای این هدفون مصنوعی، درهم ریخته و بی کیفیت است و کوبیدن صدا گاهی بسیار آزاردهنده است. با این حال، مشخصات صدا در هدفون های بازی در یک مورد بهتر از هدفون های معمولی به نظر می رسد و آن “Soundstage” است. صحنه صدا یا وسعت صدا باعث می شود کاربر احساس کند صدا از محیط اطرافش می آید نه از داخل سرش و در نتیجه تجربه شنیداری را به واقعیت نزدیک می کند.