فعالان در حوزه اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای مرتبط با اینترنت به این نتیجه رسیدند که باید برای پیگیری وضعیت محدودیت های اینترنت با یکدیگر همکاری کنند. آنها پیش از این اعتراض خود را نسبت به سخت گیری محدودیت ها، فیلترینگ گسترده، کاهش سرعت اینترنت و قطعی های پی در پی و رسیدگی عادلانه به پرونده بازداشت شدگان صنفی از طریق نامه و در جلسات و گفتگو با رسانه ها به مسئولان اعلام کرده اند. اما تاکنون به نتیجه خاصی در این زمینه نرسیده اند.
روز گذشته سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، کمیسیون اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی معادن و صنایع کشاورزی و نمایندگان بازرگانی در نشستی مشترک درباره وضعیت اینترنت به توافق رسیدند و تصمیم گرفتند دبیرخانه مشترکی با همه تشکل های همسو ایجاد کنند. ادامه پیگیری و مکاتبه با نهادهای دولتی برای حل بحران اینترنت. قرار است با نظارت این دبیرخانه و همراهی نمایندگان همسو با بخش خصوصی در شورای اسلامی اقدامات رسانه ای و قانونی در این زمینه تقویت شود.
این جلسه به میزبانی اتاق بازرگانی تهران برگزار شد تا اقدامات احتمالی در خصوص محدودیت های اینترنتی مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نصر تهران، در این جلسه رئیس هیات مدیره این سازمان بر درخواست قیام برای دسترسی به اینترنت رایگان و برخورد عادلانه با پرونده بازداشت شدگان این صنف در حوادث اخیر تاکید کرد. و تلاش برای برائت آنها: «منظور از اینترنت رایگان به شهریور ماه سال جاری برمیگردد و تاکنون این دو موضوع مورد توافق اهالی صنعت فناوری اطلاعات بوده است.
به گفته وی، اگرچه هیچکس حتی خود مسئولان از وضعیت فعلی اینترنت دفاع نمی کنند اما هیچکس مسئولیت این موضوع را بر عهده نمی گیرد و خود را تصمیم گیرنده نمی داند.
ما اینترنت کلاسی یا VPN را نمی پذیریم
حسین اسلامی با اشاره به وضعیت ماه های گذشته که فیلترینگ به عنوان مثال در مورد واتس اپ فقط دسترسی افراد را سخت کرده و همچنان از این بستر استفاده می کنند، ادامه داد: در این مدت هر کمکی می توانیم بکنیم. دریافت برای کسب و کارهایی که انجام داده ایم به عنوان مثال اگر کسب و کاری درخواست باز کردن IP مربوط به فعالیت های شرکت خود را داشته باشد ما پیگیری های لازم را انجام داده ایم اما به این معنی نیست که اینترنت یا کلاس VPN را قبول کنیم.
وی همچنین از احتمال زندانی شدن مدیرعامل سکوی دیوار انتقاد کرد و گفت: اگرچه مدیران باید پاسخگوی تخلفات مجموعه خود باشند اما زندان رفتن خط قرمز ماست.
حسین رضی رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران با اشاره به مشکلات کسب و کارهای کوچک و خانگی به ویژه در مناطق دورافتاده پس از فیلترینگ اینستاگرام و واتس اپ گفت: ارتباطات جهانی است که به توسعه کسب و کارها کمک می کند. ما اینترنت بدون فیلتر را برای برخی افراد قبول نداریم و می خواهیم کسب و کارهای دیجیتالی را برای عموم مردم توسعه دهیم.» به گفته وی، قطع ارتباط بین المللی در ماه های گذشته به عزت کشور لطمه زده است.
محدودیت های اینترنتی باید به صورت قانونی پیگیری شود
در ادامه، شهاب جوانمردی، نایب رئیس کمیسیون نوآوری اقتصادی و تحول دیجیتال اتاق تهران نیز تاکید کرد: محدودیت های اینترنتی باید از منظر قانونی پیگیری شود زیرا حقوق همه شهروندان و کسب و کارها ضایع می شود. به گفته وی، نگاه امنیتی به اینترنت باعث می شود دستگاه های دولتی رغبتی برای ورود به این موضوع نداشته باشند و با نهادهایی که آمادگی گفت و گو ندارند، مواجه شوند: «حوزه ICT به قدری بالغ است که می تواند خود تنظیم شود.
جوانمردی معتقد است برای عبور از این وضعیت باید مدام اطلاع رسانی شود و یادآوری می کند که خروج نیروی انسانی و از بین رفتن اشتغال علاوه بر بلایای اقتصادی، آسیب های امنیتی به کشور وارد می کند: همچنین با محدودیت های اینترنتی، حقوق همه شهروندان و مشاغل ضایع خواهد شد، بنابراین ما باید این موضوع را از منظر قانونی پیگیری کنیم و این موضوع وظیفه ما نمایندگان صنفی است.
همکاری سازمان های همسو در حوزه اقتصاد دیجیتال و اینترنت می تواند برای پیگیری مطالبات این حوزه مفید باشد.