تحریم های آمریکا تاثیر زیادی بر صنعت تراشه چین نداشته است


تحریم های ایالات متحده علیه صادرات محصولات نیمه هادی به چین تأثیر بسیار کمی بر صنعت تراشه این کشور داشته است. زیرا شرکت های چینی در حال حاضر انواع مختلفی از ریزپردازنده ها را به ویژه برای بازار داخلی تولید می کنند.

ایالات متحده به طور فزاینده ای دسترسی شرکت های چینی به فناوری های پیشرفته ساخت تراشه را به عنوان بخشی از تلاش های خود برای سرکوب صنعت نیمه هادی داخلی چین محدود کرده است. تحریم ها شرکت های آمریکایی مانند Nvidia و Advanced Micro Devices Inc را از صادرات تراشه های پیشرفته به چین منع می کند.

با این حال، انویدیا و سایر غول‌های فناوری که با تحریم‌های سخت آمریکا مواجه شده‌اند، با تولید نسخه‌های سفارشی تراشه‌های خود برای بازار چین، موفق شده‌اند این محدودیت‌ها را دور بزنند.

گزارش کردن تراشه های سفارشی GizmoChina، انویدیا که به طور خاص برای بازار چین طراحی شده اند، چندان پیشرفته نیستند و ممکن است 10 تا 30 درصد زمان پردازش بیشتری نسبت به تراشه های جدید داشته باشند. نیاز به هوش مصنوعی دارند و این موضوع می تواند هزینه استفاده از آنها را در مقایسه با تراشه های پرچمدار و پیشرفته انویدیا دو برابر کند. اگرچه تیم سبز سرعت تراشه های خود را برای بازار چین کاهش داده است، اما در دسترس بودن این قطعات برای شرکت های چینی همچنان یک ارتقاء قابل توجه است.

انویدیا در حال حاضر تراشه‌های H800 را برای برخی از بزرگترین شرکت‌های فناوری چینی از جمله علی‌بابا، تنسنت و بایدو عرضه می‌کند.

مهمترین تحریم های آمریکا علیه چین

آمریکا دو نوع تحریم علیه صنعت نیمه هادی چین اعمال کرده است. اول، محدودیت هایی را برای توانایی تراشه ها برای انجام محاسبات بسیار دقیق به منظور جلوگیری از ایجاد یک ابر رایانه نظامی تعیین می کند. محدودیت دوم کاهش سرعت انتقال اطلاعات بین تراشه هاست که بر عملکردهای مرتبط با هوش مصنوعی تاثیر خواهد گذاشت. به عنوان مثال، فناوری هایی مانند ChatGPT بر مدل‌هایی تکیه می‌کند که بیش از حد بزرگ هستند که نمی‌توانند روی یک تراشه قرار بگیرند، و بنابراین توزیع بار پردازش بین هزاران تراشه در چنین پروژه‌هایی ضروری است.