چین در حال کار بر روی بسته حمایتی بیش از 1 تریلیون یوان (143 میلیارد دلار) برای صنعت نیمه هادی داخلی خود است که گامی بزرگ به سوی خودکفایی در تراشه ها و مقابله با اقدامات محدودکننده از سوی ایالات متحده است، زیرا این کشور غربی تلاش می کند همگام با این صنعت پیش برود. به گفته منابع، صنعت فناوری چین. به گفته این منابع، پکن قصد دارد یکی از بزرگترین بسته های محرک خود را در پنج سال اخیر اجرا کند، عمدتاً در قالب یارانه و اعتبار مالیاتی برای تقویت تولیدات صنعت نیمه هادی و فعالیت های تحقیقاتی داخلی.
همانطور که تحلیلگران انتظار داشتند، بسته تشویقی چین برای صنعت تراشه داخلی این کشور رویکرد مستقیم تری را به آینده این حوزه نشان می دهد و شاید دلیل این امر افزایش تقاضا برای تراشه باشد. موضوعی که به یک امتیاز مهم سیاسی-جغرافیایی تبدیل شده و پکن آن را سنگ بنای قدرت تکنولوژیکی خود می داند.
دو تن از این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کرده اند که طرح حمایتی چین از صنعت تراشه داخلی این کشور در سه ماهه اول سال آینده قابل اجرا است. به گفته این منابع، بیشتر کمک های مالی به عنوان یارانه برای خرید تجهیزات نیمه هادی داخلی، کارخانجات نیمه هادی یا کارخانه های تولیدی در نظر گرفته شده است و این نوع شرکت ها بابت هزینه های خرید خود یارانه 20 درصدی دریافت خواهند کرد. این طرح پس از آن صورت می گیرد که وزارت بازرگانی ایالات متحده مجموعه ای از مقررات را در ماه اکتبر تصویب کرد تا آزمایشگاه های تحقیقاتی و مراکز داده تجاری چین را از دسترسی به تراشه های هوش مصنوعی پیشرفته منع کند.
به گزارش رویترز، ایالات متحده همچنین برخی از شرکای خود از جمله ژاپن و هلند را برای کاهش صادرات تجهیزات مورد استفاده برای تولید محصولات نیمه هادی به چین لابی کرده است. جو بایدندر ماه اوت، رئیس جمهور ایالات متحده لایحه ای را امضا کرد که به موجب آن 52.7 میلیارد دلار کمک مالی برای تولید و تحقیقات در صنعت نیمه هادی این کشور و همچنین 24 میلیارد دلار اعتبار مالیاتی برای کارخانه های تولید تراشه فراهم می کند.
منبع این خبر می گوید پکن با بسته تشویقی خود تصمیم گرفته است از شرکت های چینی فعال در زمینه ساخت تراشه برای توسعه تولید، نوسازی ساخت داخل، مونتاژ، بسته بندی و تاسیسات تحقیق و توسعه حمایت کند. این طرح شامل سیاست های ترجیحی مالیاتی برای صنعت نیمه هادی کشور نیز می شود.
ذینفعان احتمالی طرح حمایتی چین از صنعت تراشههای این کشور شامل شرکتهای دولتی و خصوصی در این زمینه از جمله شرکتهای بزرگی مانند NAURA Technology Group (002371.SZ)، Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc China (688012.SS) و Kingsemi ( 688037.SS) اشاره کرد.
این در حالی است که پس از انتشار خبر طرح حمایت مالی دولت این کشور ارزش سهام برخی از شرکت های تراشه چینی افزایش چشمگیری داشت. به عنوان مثال، ارزش هر سهم SMIC بیش از هشت درصد افزایش یافت. از سوی دیگر، ارزش سهام Hua Hong Semiconductor Ltd رشد 17 درصدی را تجربه کرد.
خودکفایی در فناوری یکی از موضوعات مهم در گزارش کامل کاری رئیس جمهور بود شی جین پینگ در کنگره حزب کمونیست در اکتبر ارائه شد. در این گزارش 40 بار به بهبود فناوری اشاره شده است. تحلیلگران معتقدند که این درخواست هدف – شی پیروز شدن چین در نبرد برای فناوریهای زیرساختی میتواند نشاندهنده یک تغییر اساسی در رویکرد پکن برای پیشبرد صنعت فناوری خود با هزینه دولت و مداخله در این زمینه برای مقابله با فشار ایالات متحده باشد.
تحریم های ایالات متحده در اکتبر باعث شد که تولیدکنندگان بزرگ تجهیزات تراشه مستقر در خارج از کشور عرضه تراشه های اصلی چینی از جمله شرکت فناوری های حافظه یانگ تسه (YMTC) و SMIC را متوقف کنند و سازندگان تراشه های پیشرفته هوش مصنوعی دیگر نمی توانند محصولات خود را به شرکت ها و آزمایشگاه های چینی بفروشند. فروش
چین مدتهاست که در زمینه تجهیزات تولید تراشه، که تحت سلطه شرکتهای مستقر در ایالات متحده، ژاپن و هلند است، از بقیه جهان عقب مانده است. طی 20 سال گذشته شرکت های متعددی در چین فعالیت خود را آغاز کرده اند اما اکثر آنها توانایی تولید تراشه های پیشرفته تر از رقبای خود را ندارند و در این زمینه از آنها عقب مانده اند.
به عنوان مثال، فرآیند حرارتی و تجهیزات اچینگ NAURA تنها می تواند تراشه های 28 نانومتری یا قدیمی تر از این نسل را تولید کند. همچنین SMEE تنها شرکت لیتوگرافی چینی است که توانایی ساخت تجهیزات تولید تراشه های 90 نانومتری را دارد و از این نظر در هلند از ASML بسیار عقب است. در مقایسه، شرکت هلندی اکنون امکان ساخت تراشه های 3 نانومتری را فراهم کرده است.