بسته حمایتی دولت برای مشاغل و پلتفرم ها؛ ناقص، ناکافی و ناکارآمد


البته با در نظر گرفتن اینکه دستورالعمل های لازم برای اجرای این طرح همچنان در حال تدوین است و هنوز نهایی نشده است، می توان ابهامات موجود را عادی دانست. مدیرعامل کاسبینو که یکی از پلتفرم های مشمول طرح حمایتی دولت است این موضوع را به تیرازیس فایل اعلام کرد. مینا مهرنوش در این خصوص گفت: دستورالعمل های حمایتی این طرح همچنان در حال نگارش است و هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

درخواست حمایت مالی از وزارت ارتباطات

مدیر عامل کاسبینو معتقد است در صورت همکاری سایر نهادها با وزارت ارتباطات، «طرح توسعه اقتصاد دیجیتال از طریق پلتفرم های ملی می تواند به نقطه خوبی برسد». مهرنوش در ادامه با اشاره به اقدام موثر وزارت ارتباطات برای اجرای این طرح گفت: تنها کار خوبی که وزارت ارتباطات برای این طرح حمایتی انجام داد این بود که دستگاه های مختلف را به عنوان پلتفرم های مشمول این طرح در دو یا سه جلسه به ما متصل کرد. در واقع آنها پلی بین وزارتخانه ها و ما ایجاد کردند.»

مهرنوش همچنین اعلام کرد که وزارت ارتباطات از این بستر پشتیبانی سخت افزاری کرده و بخشی از سرورها را برای استفاده از آن در اختیار آنها قرار داده است. با این حال، هنوز هیچ حمایت مالی برای Kesbino وجود ندارد، درست مانند سایر سیستم عامل ها:

وی با بیان اینکه هنوز وام یا بودجه خاصی به ما پرداخت نشده است، گفت: اما از آنجایی که در شرایط بحرانی اقتصادی هستیم، این موضوع به دولت و بودجه دولت مربوط می شود، خاطرنشان کرد: ما درخواست کمک و حمایت مالی کرده ایم و در پاسخ به آن ها نیز این موضوع به ما مربوط می شود. اعلام کرده اند که این درخواست را در اولویت قرار می دهند و به محض دریافت اعتبار برای حوزه دانش بنیان به آن رسیدگی می کنند، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

اضافه شدن 20000 کسب و کار جدید به Kesbino

مهرنوش همچنین به اقداماتی که شرکت کاسبینو در راستای حمایت از کسب و کارها انجام داده است اشاره کرد. به گفته وی، هزینه ای که کاسبینو برای حضور در این پلتفرم از فروشگاه ها می گرفت، اکنون به صفر رسیده است. علاوه بر این، Kesbino به کسب و کارها اعتبار تبلیغاتی رایگان داده است تا بتوانند با کمک تبلیغات مشتری جذب کنند.

مدیرعامل این پلتفرم همچنین از انعقاد قرارداد با سازمان آموزش فنی و حرفه ای خبر داد و گفت: با این قرارداد تمامی مهارت جویان این سازمان می توانند مهارت های خود را به صورت رایگان در مشاغل ارائه دهند تا مردم و کارفرمایان بتوانند با آنها همکاری کنند. اگر این مهارت جویان کانال توزیع مهارت های خود را در کسب و کار خود راه اندازی کنند، ما نیز به آن ها اعتبار ویژه رایگان برای تبلیغات می دهیم و به عنوان یک بستر شتاب دهنده برای آنها بازار ایجاد می کنیم.

مینا مهرنوش در پاسخ به اینکه آیا این حمایت ها حضور کسب و کارها را افزایش داده است، گفت: از زمانی که به عنوان پلتفرم تحت پوشش شناخته شده ایم، حدود 20 هزار کسب و کار جدید به کسیبینو اضافه شده است. به گفته وی، کاسبینو تاکنون حدود 120 هزار کسب و کار داشته و پس از قرار گرفتن در این طرح و ارائه بسته های حمایتی، حدود 20 هزار کسب و کار را جذب کرده است. به گزارش مهرنوش، در حال حاضر در مجموع یک میلیون و 500 هزار کاربر در کاسبینو وجود دارد.

چند کسب و کار به سروش پلاس اضافه شد؟

سروش پلاس همچنین با ارائه آماری از تعداد فروشگاه های اضافه شده به این پلتفرم می گوید: سروش پلاس از نظر تعداد کانال های فروشگاهی نسبت به دوران قبل از محدودیت ها رشد خوبی را تجربه کرده است و قبل از این مدت مثلا در شهریور ماه، تعداد کانال های فروشگاهی رشد خوبی داشته است. کانال های فروشگاهی پنج هزار کانال بود که این تعداد در دی ماه بین 15 تا 16 هزار کانال بود و در بهمن ماه به 17 هزار و 500 کانال فروشگاهی رسید.

به گفته فرهاد مرادی، مدیرعامل این پلتفرم، مجموع کانال هایی که در دو تا سه ماه اخیر در سروش پلاس درآمدزایی کرده اند، نه تنها کانال های فروشگاهی، بین 43 تا 45 هزار کانال است. همچنین امسال در مجموع 140 تا 150 هزار کانال در سروش پلاس ایجاد شده که درآمدزایی داشته است.