مقامات بریتانیایی می گویند احتمالاً نیاز به نسخه دیجیتالی پوند در میان مشاغل و مصرف کنندگان در این کشور احساس می شود. تحلیلگران بریتانیایی در حال بررسی مزایای ارز دیجیتال بانک مرکزی هستند.
بریتانیا اولین کشوری نیست که به فکر معرفی ارز دیجیتال است. زیرا بیش از 80 درصد بانک های مرکزی در سراسر جهان ارز دیجیتال را معرفی کرده اند یا به این کار فکر می کنند.
جرمی هانترئیس خزانهداری بریتانیا میگوید پول نقد به این زودی ناپدید نخواهد شد. اما پوند دیجیتال می تواند راهی ساده و مطمئن برای پرداخت باشد: “ما می خواهیم ابتدا به تحقیق برویم و مانند همیشه به حفظ ثبات مالی ادامه دهیم.”
به گزارش آسوشیتدپرس، حدود دو سال پیش بانک مرکزی انگلیس (نام بانک مرکزی انگلیس) و وزارت خزانه داری این کشور اعلام کردند که به فکر عرضه ارز دیجیتال هستند. اما این اقدام هنوز اجرایی نشده است.
ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس و رئیس سابق خزانه داری پیش از این توصیه کرده بود که ارز دیجیتال این کشور با نام «بریت کوین» معرفی شود. با این حال، بانک انگلستان تاکید کرده است که نامگذاری نباید به گونه ای باشد که مردم ارز دیجیتال این کشور را با ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین اشتباه بگیرند.
بانک بریتانیای کبیر میگوید که ارز دیجیتال این کشور برخلاف ارزهای رمزپایه که قیمتهایشان بسیار متغیر است، قابل اعتماد بوده و ارزش خود را در طول زمان حفظ خواهد کرد. نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال باعث می شود دارایی های سرمایه گذاران همیشه در معرض خطر باشد.
نسخه دیجیتالی پوند همیشه قیمتی معادل پوند نقدی خواهد داشت و مردم از آن برای پرداخت کالا و خدمات استفاده می کنند. حامیان ارزهای دیجیتال بانک مرکزی می گویند که این ارزها تراکنش ها را ساده می کنند و امکان دسترسی گسترده تر به سیستم مالی را فراهم می کنند.
باهاما اولین کشوری بود که ارز دیجیتال را در سال 2020 معرفی کرد. نیجریه و جامائیکا نیز از این روند پیروی کردند و چین و بیش از 20 کشور دیگر در حال اجرای پروژه های آزمایشی هستند. ایالات متحده و اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی ارائه ارز دیجیتال هستند.
با وجود تمام مزیت ها، ارزهای دیجیتال خطراتی مانند حمله سایبری دارند و ممکن است از نظر حریم خصوصی و امنیت مشکلاتی ایجاد کنند. منتقدان می گویند که مجرمان علاقه زیادی به استفاده از ارزهای دیجیتال دارند.