هر روز اخبار جدیدی در مورد دستبند و ساعت های هوشمند می شنویم که گاهی ما را شگفت زده می کند. این ابزارهای جدید انقلاب بزرگی در فناوری ایجاد کرده اند. اما اکثر مردم در مورد انواع سنسور ساعت های هوشمند خود اطلاعات کافی ندارند. با کمک این حسگرها می توانید درک عمیق تری از سلامتی و عادات روزانه خود داشته باشید. در این مقاله از Enzel Web به بررسی ۱۱ سنسور و معیار رایج در دستبندها و ساعت های هوشمند می پردازیم. پس اگر می خواهید ویژگی های ساعت هوشمند و دستبند خود را بدانید با ما همراه باشید.
معرفی سنسور ساعت هوشمند
معرفی سنسورهای ساعت هوشمند
در حال حاضر ساعت ها و دستبندهای هوشمند به یکی از ابزارهای مفید و ضروری تبدیل شده اند. طراحی آنها برای سبک های مختلف و سهولت استفاده از ویژگی های جذاب است. علاوه بر ویژگی های ظاهری، این دستبندها و ساعت ها می توانند تناسب اندام و سلامت شما را نیز زیر نظر داشته باشند. یکی از ویژگی هایی که آنها را از ساعت های مچی قدیمی متمایز می کند، داشتن انواع سنسورهای ساعت هوشمند است. در ادامه نگاهی دقیقتر به سنسور دستبند هوشمند و ساعت هوشمند خواهیم داشت.
سنسور شتاب سنج ساعت هوشمند
شتاب سنج یکی از حسگرهای مفید در ساعت ها و دستبندهای هوشمند است. شتاب سنج ساعت هوشمند سطوح فعالیت شما را ردیابی می کند و بر اساس اهداف سلامتی شما بازخورد ارائه می کند. این سنسور همچنین اطلاعاتی در مورد حرکات بدن شما، اندازه گیری قدم ها و سطح فعالیت شما ارائه می دهد. شتاب سنج همچنین می تواند کیفیت خواب شما را بر اساس حرکات و وقفه هایی که در طول خواب دارید اندازه گیری کند.
سنسور GPS ساعت هوشمند
همانطور که می دانید GPS یک سیستم موقعیت یابی مبتنی بر ماهواره است که اطلاعات مکان های مختلف را ارائه می دهد. به طور کلی دو نوع ردیاب GPS وجود دارد. GPS متصل و GPS داخلی. در GPS داخلی، سنسورها در داخل دستگاه تعبیه شده اند. به همین دلیل نیازی نیست گوشی خود را همراه داشته باشید. اما GPS متصل تنها با تلفن همراه قادر به ارائه اطلاعات خواهد بود. رایج ترین استفاده از این فناوری، ردیابی موقعیت فعلی و هدایت مسیر شما است. این سنسور ساعت هوشمند می تواند مکان دقیق شما را ردیابی کند. این کار با محاسبه تفاوت بین سیگنال ها انجام می شود. GPS می تواند سرعت، مسافت و زمان شما را هنگام دویدن یا دوچرخه سواری اندازه گیری کند.
سنسور ژیروسکوپ در ساعت هوشمند
ژیروسکوپ نوعی سنسور ساعت هوشمند است که سرعت یا سرعت چرخش را اندازه گیری می کند. سنسور Gyro با تشخیص تغییرات جهت، اطلاعات بیشتری در مورد جهت و سرعت حرکت شما می دهد. با کمک این سنسورها می توانید اطلاعاتی در مورد موقعیت و سرعت فعلی خود به دست آورید. این سنسور می تواند تشخیص دهد که آیا در حال دویدن، پیاده روی یا انجام فعالیت های ورزشی هستید. علاوه بر موارد ذکر شده، سنسور ژیروسکوپ موجود در ساعت هوشمند با تکان دادن مچ دست، نمایشگر را روشن می کند.
سنسور اکسیژن خون در ساعت هوشمند
سنسور اکسیژن خون یکی از حسگرهای حیاتی در ساعت های هوشمند است که سطح اکسیژن خون را اندازه گیری می کند. اکثر ساعت های هوشمند از فناوری به نام پالس اکسیمتری بازتابی برای اندازه گیری استفاده می کنند. ساعت های هوشمند نور مادون قرمز مرئی را از ناحیه ای که پالس در آن قرار دارد ساطع می کنند. سپس حسگرها میزان نور قرمز بازتاب شده توسط هموگلوبین اشباع و غیر اشباع را تشخیص می دهند. به این ترتیب سطح SPO2 (اشباع اکسیژن خون) ارائه خواهد شد. هنگام خرید ساعت هوشمند باید بدانید که سطح طبیعی اکسیژن خون 95 به بالا است. در برخی از ساعت ها نیاز به قرار دادن انگشت روی دستگاه برای اندازه گیری سطح اکسیژن خون وجود دارد. اما دیگران این کار را به طور خودکار انجام می دهند.
سنسورهای امپدانس بیولوژیکی
سنسورهای بیومپدانس نوع دیگری از سنسور ساعت هوشمند هستند که ممکن است برای شما کمی ناآشنا باشد. این حسگرها میزان جریان الکتریکی عبوری از بدن شما را اندازه گیری می کنند. در واقع این حسگرها تغییرات مقاومت یا هدایت الکتریکی بافت های زنده را اندازه گیری می کنند. این حسگرها سطح فعالیت شما را تشخیص می دهند. به همین دلیل است که وقتی برای مدتی غیرفعال میمانید، ساعت هوشمند به شما اطلاع میدهد که حرکت کنید یا راه بروید. حسگرهای بیوامپدانس برای ورزشکارانی که می خواهند بدانند تمرینات قدرتی و استقامتی آنها چقدر موثر بوده است مفید خواهد بود.
سنسور قطب نما در ساعت هوشمند
سنسور قطب نما نوعی حسگر حرکتی است که مجاورت و قدرت میدان های مغناطیسی را در سه محور X، Y و Z تشخیص می دهد. ساعت هوشمند یا دستبند شما می تواند با کمک این سنسور جهت را تعیین کند. وجود سنسور قطب نما و شتاب سنج در ساعت های هوشمند به شما این امکان را می دهد تا اطلاعاتی در مورد سرعت، جهت و شتاب خود به دست آورید.
سنسور ضربان قلب ساعت هوشمند
یکی از کاربردی ترین انواع سنسور ساعت هوشمند، سنسور ضربان قلب است. این سنسور ضربان قلب شما را در دقیقه (BPM) ردیابی می کند و ناهنجاری ها را بررسی می کند. اندازه گیری BPM در ساعت هوشمند با استفاده از فناوری PPG انجام می شود. فناوری PPG با تابش نور سبز کوچک بر روی پوست دست شما ضربان قلب را تشخیص می دهد. این سنسور با کمک این فناوری حجم جریان خون را تشخیص می دهد و می تواند بفهمد ضربان قلب شما طبیعی است یا خیر. یکی از ویژگی های جالب این سنسور تشخیص بی نظمی ضربان قلب است. به همین ترتیب، اگر ضربان قلب شما به طور غیرعادی بالا یا پایین باشد، ساعت هوشمند پیام کمکی به مخاطبین اضطراری شما ارسال می کند.
سنسورهای دمای پوست
برخی از ساعت ها و دستبندهای هوشمند مجهز به حسگرهای دمای پوست هستند. این حسگرها می توانند دمای بدن شما را پس از فعالیت های فیزیکی سنگین اندازه گیری کنند. این حسگرها حتی می توانند به مدیریت سطح استرس شما کمک کنند. سنسورهای دما تخمینی از دمای مرکزی بدن شما را ارائه می دهند، الگوهای خواب و شروع چرخه های قاعدگی را در زنان تشخیص می دهند. بنابراین، اگر می خواهید در زمان بیماری از بدن خود مراقبت کنید، دارو مصرف کنید یا دمای بدن خود را اندازه گیری کنید، باید به دنبال ساعت هایی با این سنسور باشید.
سنسورهای حرکت در ساعت های هوشمند
نوع دیگری از سنسور ساعت هوشمند، سنسورهای حرکتی است. این حسگرها به شما امکان میدهند با تکان دادن مچ دست و موارد دیگر تماس را قطع کنید. با استفاده از حسگرهای حرکتی میتوانید میانبرهای آسانی برای استفاده از برنامهها یا تنظیمات روی ساعت خود داشته باشید.
سنسورهای UV در ساعت های هوشمند
سنسورهای UV یکی از مهم ترین ویژگی ها در ساعت ها و دستبندهای هوشمند هستند. اشعه ماوراء بنفش ساطع شده از نور خورشید می تواند در طولانی مدت باعث سرطان پوست یا ملانوم شود. این سنسورها به شما هشدار می دهند که در صورت قرار گرفتن در معرض نور مضر خورشید، اقدامات احتیاطی را انجام دهید و ایمن باشید.
سنسور فشار خون در ساعت هوشمند
فشار خون بالا می تواند با بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و برخی دیگر از اختلالات بدن مرتبط باشد. به همین دلیل، نوع دیگری از راهنمای اطلاعات سلامت ساعت هوشمند اندازه گیری فشار خون است. این ویژگی یکی از پیشرفت های چشمگیر در فناوری ساعت ها و دستبندهای هوشمند به حساب می آید.
معیارهای رایج در ساعت ها و دستبندهای هوشمند
با توجه به وجود برندهای مختلف تولید کننده ساعت و دستبند هوشمند، معیارهای رایج در آنها بسیار متنوع است. تعدادی از معیارها و معیارهای رایج در ساعت های هوشمند در زیر مورد بحث قرار گرفته است.
متریک گام شمار در ساعت و دستبند هوشمند
تقریبا اکثر ساعت ها و دستبندهای موجود در بازار قدم های شما را می شمارند. این ویژگی حتی در تلفن های همراه شما نیز موجود است. برای انجام چنین فعالیت هایی، این دستگاه ها باید از انواع حسگرهای ساعت هوشمند و دستبند کمک بگیرند. سنسور شتاب سنج نیز برای شمارش قدم های شما استفاده می شود. به طور پیش فرض هدف روزانه این دستگاه ها 10000 قدم در روز است. اما این هدف، توانایی تطبیق با اعداد دیگر نیز خواهد بود. متأسفانه، در برخی موارد، حرکات ناخواسته مانند سوار شدن به وسایل نقلیه می تواند باعث شود که صدها مرحله به تعداد مراحل شما اضافه شود.
متریک تعداد طبقات طی شده در دستبندها و ساعت های هوشمند
برای اندازه گیری تعداد طبقات صعود شده از سنسور ارتفاع سنج ساعت های هوشمند استفاده می شود. افرادی که در مناطق تپه ماهور یا مناطق شهری با پله های زیاد زندگی می کنند، تعداد این متریک برای آنها به سرعت افزایش می یابد. برخی از ساعت ها از تغییرات فشار هوا برای ردیابی تعداد طبقات صعود شده استفاده می کنند. به همین دلیل، فعالیت هایی مانند استفاده از آسانسور می تواند تعداد این متریک را افزایش دهد.
متریک کالری شمار ساعت هوشمند
اکثر ساعت ها و دستبندهای هوشمند قابلیت شمارش کالری را دارند. به همین دلیل، اگر رژیم غذایی خاصی دارید یا می خواهید از میزان کالری که در ورزش می سوزانید مطلع شوید، اصلا نگران نباشید. البته لازم به ذکر است که عدد اعلام شده توسط ساعت هوشمند و دستبند کاملا دقیق نیست.
معیار ضربان قلب
تغییرات در میانگین ضربان قلب در حالت استراحت و در حین ورزش، بازخورد ارزشمندی را ارائه خواهد کرد. بنابراین سنسور ضربان قلب که یکی از انواع سنسورهای ساعت هوشمند است می تواند به ورزشکاران کمک کند تا بیش از حد ورزش نکنند.
متریک مسافت طی شده توسط فرد
حسگر GPS که در ابتدای مقاله به آن پرداخته شد، وظیفه محاسبه مسافت طی شده را بر عهده دارد. این مسافت محاسبه می شود که آیا شما در حال پیاده روی، دوچرخه سواری یا تمرین برای یک مسابقه ورزشی هستید.
سرعت سنج در ساعت و دستبند هوشمند
با کمک این متریک و استاندارد موجود در ساعت های هوشمند می توانید سرعت فعلی، میانگین سرعت در هر کیلومتر و … را بدست آورید که این کار توسط داده های ارائه شده توسط سنسور GPS انجام می شود.
معیار زمان و کیفیت خواب یک فرد
یکی از سنسورهای ساعت هوشمند، سنسور شتاب سنج بود. این سنسور حرکات شما را هنگام خواب حس می کند. بنابراین اعلان هایی را در مورد مدت زمانی که به خواب می روید، چند بار بیدار می شوید و حتی زمانی که وارد فازهای مختلف خواب می شوید، ارائه می دهد. برخی از ساعت های هوشمند حتی عواملی مانند نور و دما را ردیابی می کنند. همچنین می توانید اطلاعاتی مانند میزان کافئین مصرفی، میزان استرس و زمان غذا خوردن را وارد کنید. این به ساعت کمک میکند تا عواملی را که ممکن است بر خواب شما تأثیر بگذارند، در نظر بگیرد.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مقاله سعی شده است 11 سنسور و معیار رایج در دستبند و ساعت هوشمند بررسی شود. به طور کلی، ساعت های هوشمند انقلاب عظیمی در فناوری و حتی مراقبت های پزشکی ایجاد کرده اند. داشتن انواع سنسورهای ساعت هوشمند باعث شده است که بدون مراجعه به پزشک اطلاعاتی مانند فشار خون، سطح اکسیژن خون و ضربان قلب را به صورت خودکار اندازه گیری کنیم. اطلاعات به دست آمده از این ساعت ها می تواند در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها موثر باشد. شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با انواع ساعت های هوشمند و ویژگی های آن با ما در میان بگذارید.