رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای فرجا از وجود بدافزاری خبر داد که در پوشش بازی های موبایلی به فروش می رسد و از شهروندان کلاهبرداری می کند. به گفته سرهنگ علی محمد رجبی، برخی از کاربران بازی های موبایل را از منابع غیر رسمی و نامعتبر دانلود و بر روی گوشی خود نصب می کنند که مشکلاتی را برای آنها به وجود آورده و امنیت آنها را به خطر می اندازد. وی در این خصوص به ایسنا گفت:
این افراد پس از نصب این بازی ها که بیشتر به صورت فایل از پیام رسان ها یا سایت های غیر رسمی دانلود می کردند، با مشکلاتی مانند سوء استفاده از اطلاعات هویتی، دسترسی به تصاویر خصوصی و … مواجه شده اند.
به گفته رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای فرجا، کلاهبرداران و سودجویان این بدافزارها را با عناوینی مانند فایل فشرده بازی های موبایل، نسخه اصلی بازی و … در کانال ها و گروه ها در پیام رسان ها یا نرم افزارهای غیر رسمی قرار می دهند. سایت های دانلود و پس از نصب آن ها بر روی گوشی، فعالیت مجرمانه خود را آغاز می کنند.
لذا رجبی به شهروندان هشدار می دهد که مراقب نرم افزارهای دانلودی خود باشند تا با نصب نمونه های مخرب گرفتار کلاهبرداری و مشکلاتی که امنیت آنها را تهدید می کند، نشوند. وی همچنین نتایج و اثرات نصب این بدافزارها را مشخص کرد و اظهار داشت:
سودجویان و مجرمان سایبری در واقع باعث شده اند بدافزارها و یک سری نرم افزارهای مخرب از این طریق وارد تلفن همراه شوند و از این طریق می توانند از اطلاعات موجود در تلفن همراه سوء استفاده کنند. دسترسی به اطلاعات حساب بانکی، اخاذی با سوء استفاده از تصاویر و اطلاعات خصوصی، سوء استفاده از اطلاعات هویتی و … تنها بخشی از این موارد است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای فرجا نیز در خصوص نحوه جلوگیری از وقوع چنین حوادثی توضیحاتی ارائه کرده است. به گفته وی، کاربران تنها باید نرم افزارهای مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر تهیه و نصب کنند. ضمناً هنگام نصب نرم افزار به دسترسی ای که نرم افزار از تلفن همراه خود درخواست می کند توجه داشته باشند. رجبی در پایان نسبت به نصب نرم افزار از طریق شبکه های اجتماعی هشدار داد و گفت: لازم است شهروندان به نرم افزارهایی که در شبکه های اجتماعی منتشر می شود توجه نکنند.
در عین حال پلیس فتا از وقوع کلاهبرداری و اقدامات انتفاعی با دانلود و نصب نرم افزار خبر می دهد که بیش از دو ماه از فیلتر شدن یکی از فروشگاه های نرم افزاری مهم و معتبر یعنی گوگل پلی استور می گذرد. متعلق به گوشی های دارای سیستم عامل اندروید است. در این شرایط که دسترسی به این فروشگاه اینترنتی نرم افزار اندرویدی برای کاربران دارای IP ایرانی غیرممکن است و برخی از کاربران تمایلی به استفاده از نمونه های ایرانی این فروشگاه ها ندارند، دور از انتظار نیست که کاربران از پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی برای دانلود و دانلود استفاده کنند. نرم افزار مورد نیاز را نصب کنید. برای استفاده
همچنین با قطع شدن اینترنت و کاهش سرعت، برخی از کاربران ترجیح میدهند از فایلهای فشرده این نرمافزارها که عموماً از طریق کانالها و گروههای موجود در پیامرسانها توزیع میشوند، برای تسریع در دسترسی به نرمافزار استفاده کنند. بنابراین در دام تقلب یا امنیت آنها می افتند. به خطر انداختن.