تیمی از محققان دانشگاه کارنگی ملون سیستمی را با استفاده از سیگنال های روتر وای فای توسعه داده اند که امکان مشاهده انسان از پشت دیوار را فراهم می کند. این سیستم می تواند شکل انسان ها را به صورت سه بعدی تشخیص دهد و حرکت آنها را در زمان واقعی پردازش کند.
برای ساخت سیستم فوق، محققان از فناوری DensePose که توسط مهندسان هوش مصنوعی فیس بوک توسعه یافته است، استفاده کردند. این فناوری الگوریتمی است که می تواند سطح بدن انسان را از روی عکس یا فیلم دو بعدی ترسیم کند. با استفاده از این فناوری، تیم تحقیقاتی یک شبکه عصبی عمیق ایجاد کردند که فاز و دامنه سیگنال های Wi-Fi ورودی و خروجی را به سطح بدن انسان ترسیم می کند و ورودی لازم را برای DensePose فراهم می کند.
نتیجه کار محققان یک تصویر زنده است که محدودیت های دوربین های مداربسته استاندارد RGB را ندارد. به عنوان مثال، یک سنسور نصب شده در یک اتاق می تواند افراد را در تاریکی یا حتی پشت اشیاء دیگر تشخیص دهد. البته همانطور که در نمونه تصاویر زیر مشاهده می کنید، این فناوری همچنان کامل نیست، اما الگوریتم آن بر اساس سیگنال های وای فای حتی از پشت دیوارها نیز وضعیت افراد را پیش بینی می کند و به همین دلیل بسیار چشمگیر است.