باستان شناسان به کشف مقبره گمشده کلئوپاترا نزدیک هستند


باستان شناسان تونلی وسیع و شگفت انگیز را در زیر معبدی در ویرانه های شهر باستانی تاپوسیریس مگنا در غرب اسکندریه و شمال مصر یافته اند. به گزارش خبرگزاری ScienceAlert، تیمی از باستان شناسان به سرپرستی کاتلین مارتینز، باستان شناس از دانشگاه سانتو دومینگو جمهوری دومینیکن موفق به کشف این سازه شگفت انگیز در عمق 13 متری شدند. این تونل که باستان شناسان آن را یک معجزه هندسی می دانند، ۲ متر ارتفاع و ۱۳۰۵ متر طول دارد و در میان ماسه سنگ ها حفر شده است.

به گفته وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، طراحی این تونل شباهت قابل توجهی به تونل 1036 متری یونان باستان به نام Opalinus دارد. این قنات باستانی در قرن ششم قبل از میلاد ساخته شده است. این در جزیره یونانی ساموس ساخته شده است. از قنات اوپالینوس همواره به عنوان یک شگفتی مهندسی یاد می شود و از نظر طراحی و ساخت در زمان خود بی نظیر بوده است. در حال حاضر، در حالی که تونل Taposiris دقیقاً منحصر به فرد نیست، مهندسی آن فوق العاده چشمگیر به نظر می رسد. بخش هایی از تونل تاپوزیریس مگنا در آب غوطه ور است و علیرغم شباهت آن به تونل اوپالینوس، هدف از ساخت آن هنوز نامشخص است.

شهر تاپوسیریس مگنا معبد Isis در خرابه های شهر باستانی Taposiris Magna.

کاتلین مارتینز که از سال 2004 به دنبال مقبره گم شده کلئوپاترا هفتم در سایت باستان شناسی Taposiris Magna بوده است، سرنخ های امیدوارکننده ای را در این تونل گزارش کرده است. بنابراین، باستان شناسان ظاهرا بیش از هر زمان دیگری به کشف مقبره ملکه معروف و آخرین پادشاه سلسله بطلمیوسی نزدیک شده اند.

کشف مقبره کلئوپاترا و مارک آنتونی می تواند به مهم ترین کشف قرن بیست و یکم تبدیل شود.

به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، در کاوش های اخیر معبدی عظیم به همراه 3 عبادتگاه کوچکتر، یک دریاچه مقدس و بیش از 1500 اثر باستانی از جمله ظروف و گلدان های سرامیکی، چندین مجسمه و نیم تنه، آثار طلا و همچنین سکه هایی با الگوهای اسکندر مقدونی، ملکه کلئوپاترا و بطلمیوس کشف شد.

شهر تاپوسیریس مگنا در حدود 280 ق.م. این بنا توسط بطلمیوس دوم، پسر ژنرال معروف اسکندر مقدونی و یکی از اجداد کلئوپاترا تأسیس شد. در همین حال، گورهای چاهی حاوی بسیاری از دفن های یونانی و مصری در معبد پیدا شده است. بنابراین، ممکن است کلئوپاترا و همسرش مارک آنتونی نیز در یکی از این گورهای چاهی دفن شده باشند.

کاتلین مارتینز از دانشگاه سانتو دومینگوکاتلین مارتینز از دانشگاه سانتو دومینگو، جمهوری دومینیکن، بیش از 2 دهه است که در جستجوی مقبره گم شده کلئوپاترا بوده است.

مارتینز دلیل اصرار خود برای یافتن مقبره گمشده کلئوپاترا را تحسین بی حد خود از این شخصیت مشهور تاریخی عنوان می کند. به گفته این باستان شناس 56 ساله، کلئوپاترا قربانی تبلیغات سیاسی رومی بود که می خواست نقش و جایگاه او را مخدوش کند. کلئوپاترا به عنوان یک زن بسیار باهوش و باسواد، زبان شناس، مادر، فیلسوف و سیاستمدار همیشه مورد تحسین قرار گرفته است. کلئوپاترا همچنین اولین فردی بود که به طور رسمی در موزه اسکندریه، که مرکز فرهنگی زمان او بود، تحصیل کرد.

باستان شناسان تونلی را کشف کرده اند که ممکن است به مقبره کلئوپاترا منتهی شود

با مرگ مارک آنتونی در 30 ق.م. که در آغوش کلئوپاترا درگذشت، او نیز تصمیم گرفت به زندگی خود پایان دهد. سرانجام کلئوپاترا با نیش مار به زندگی خود پایان داد، صحنه ای که به لطف آثار هنری بیشمار جلوه ای جادویی به خود گرفت. اما اکنون با گذشت بیش از 2000 سال، هنوز اطلاعات کمی در مورد محل دفن او و همسرش وجود دارد.

تونل تاپوسیریس مگنا تونل Taposiris Magna با ارتفاع 2 متر و طول 1305 متر بسیار شبیه به تونل Opalinus در یونان باستان است، تونل دیگری در یونان نامیده می شود.

مارتینز چندین سرنخ برای یافتن مقبره کلئوپاترا دارد. به گفته وی، زن شگفت انگیز مصر باستان احتمالاً در معبد اوزیریس و الهه او ایزیس در شهر تاپوسیریس مگنا به خاک سپرده شده است. ویرانه های این شهر باستانی در سواحل شمالی مصر، جایی که رود نیل به دریای مدیترانه می رسد، قرار دارد. مهمترین سرنخ کاتلین مارتینز برای کشف مقبره گمشده نام این معبد است. در واقع، کلئوپاترا در طول زندگی خود (مانند همه فراعنه و ملکه های مصر باستان) تجسم انسانی الهه ایزیس بود. در همین حین، همسرش آنتونی نیز نقش تجسم زنده خدای اوزیریس را بازی کرد.

به گفته مارتینز، کلئوپاترا ممکن است تصمیم گرفته باشد خود و همسرش را در معبد دفن کند تا این افسانه را منعکس کند. به گفته مارتینز، از تمام 20 معبد بررسی شده در اطراف اسکندریه، هیچ مکان، ساختمان یا معبد دیگری به اندازه تاپوسیریس مگنا برای دفن کلئوپاترا مناسب نیست. به همین دلیل بود که وقتی مارتینز در سال 2004 با این طرح اکتشافی نزد زاهی حواس، وزیر آثار باستانی مصر رفت، پیشنهاد وی بلافاصله پذیرفته شد. سرانجام حدود 1 سال بعد طرح او به طور رسمی تصویب شد.

مقاله مرتبط:

پس از سال ها جستجو، مارتینز واقعا احساس می کند که به مقبره گمشده نزدیک شده است. کاوش هایی که در این معبد انجام شده به خوبی نشان داده است که این معبد واقعاً وقف داعش بوده است. مارتینز و همکارانش اکنون وارد دور جدیدی از کاوش های خود می شوند. آنها به زودی کاوش های زیر آب خود را آغاز خواهند کرد. بر اساس بیانیه رسمی وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، خط ساحلی مصر در طول قرون مختلف بارها بر اثر زمین لرزه های مهیب آسیب دیده و بخش هایی از تاپوسیریس مگنا نیز پس از فروریختن به سمت امواج خروشان رفته است.

اینجاست که مارتینز و همکارانش به دنبال گام بعدی در اکتشافات خود خواهند بود. اگرچه هنوز خیلی زود است که بدانیم این تونل در نهایت به کجا منتهی خواهد شد، اما امیدهای زیادی وجود دارد. همانطور که زاهی هاواس 13 سال پیش گفت، کشف مقبره های کلئوپاترا و مارک آنتونی می تواند به مهم ترین کشف باستانی قرن بیست و یکم تبدیل شود. با این حال، حتی اگر مارتینز و همکارانش نتوانند این کشف را انجام دهند، اکتشافات مهمی در داخل و خارج از معبد در انتظار آنهاست، اکتشافاتی که می تواند اطلاعات جدیدی در مورد این شهر مرموز ارائه دهد.