هنگامی که ستاره شناسان برای اولین بار C/2022 E3 را در مارس 2022 کشف کردند، این دنباله دار در فاصله 642 میلیون کیلومتری از خورشید یا تقریباً در مدار مشتری در منظومه شمسی حرکت می کرد. بر اساس گزارش LiveScience، اگرچه این دنباله دار بسیار کم نور بود (حدود 25000 بار کم نورتر از تاریک ترین ستاره هایی که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است)، محققان به سرعت دم مشخصی را کشف کردند که ثابت کرد این جرم در واقع یک دنباله دار بود تا یک سیارک.
سیارک ها اجرام سنگی هستند، در حالی که دنباله دارها از غبار و ذرات یخی تشکیل شده اند که با نزدیک شدن دنباله دار به خورشید تبخیر می شوند و دمی شفاف ایجاد می کنند. هر دو بدن به دور دو خورشید می چرخند.
در 12 ژانویه، C/2022 E3 از فاصله تقریباً 482 میلیون کیلومتری زمین گذشت و در آسمان شب نزدیک صورت فلکی تاج شمالی قابل مشاهده بود. از آنجا این دنباله دار به سمت غرب آسمان به حرکت خود ادامه داد و بر اساس محاسبات کارشناسان می توان آن را در روزهای پایانی دی ماه (اوایل بهمن) با چشم غیر مسلح رصد کرد.
در شب های 26 و 27 ژانویه (6 و 7 بهمن)، این دنباله دار ممکن است درست در شرق کاسه ملاقه کوچک قابل مشاهده باشد. در اوایل فوریه، زمانی که دنباله دار به نزدیک ترین فاصله به زمین می رسد، در نزدیکی صورت فلکی زرافه، نه چندان دور از دب اکبر ظاهر می شود.
چند روز بعد، در روزهای 5 و 6 فوریه (16 و 17 بهمن)، C/2022 E3 در امتداد آسمان شب به سمت غرب ستاره سروش حرکت کرده و احتمالا وارد صورت فلکی ارابه خواهد شد. از آنجا، دنباله دار به سمت ثور حرکت می کند، با دور شدن از زمین تاریک می شود و به لبه منظومه شمسی باز می گردد.
مدار ستاره دنباله دار سبز
قبل از سفر اخیر C/2022 E3 به خورشید ما، مدار این دنباله دار به مدت 50000 سال آن را بسیار فراتر از منظومه شمسی برده بود. ستاره شناسان دقیقاً مطمئن نیستند که این بار دنباله دار چقدر از زمین فاصله خواهد داشت. اما به نظر می رسد که این توده فضایی در راه خروج کامل از منظومه شمسی است.
پس از آن، انسان ها ممکن است دیگر هرگز دنباله دار سبز را نبینند. آخرین محاسبات نشان می دهد که C/2022 E3 در یک مدار سهموی حرکت می کند. این بدان معنی است که توسط جاذبه خورشید به دام نمی افتد و بعید است که دوباره به منظومه شمسی نزدیک شود. این امکان وجود دارد که گرانش یک جسم ناشناخته در اعماق فضا بتواند کمی مدار دنباله دار را تغییر دهد و آن را در مسیر عبور از منظومه شمسی قرار دهد. با این حال، اگر این اتفاق بیفتد، احتمالا میلیون ها سال طول می کشد تا C/2022 E3 دوباره با زمین مواجه شود. در نتیجه علاقه مندان به آسمان شب فرصت رصد چنین شی نادری را از دست نمی دهند.
رصد دنباله دار سبز
وقتی این دنباله دار در اول فوریه از کنار زمین می گذرد، تقریباً به اندازه کم نورترین ستاره های آسمان شب خواهد بود. با این حال، دنباله دار مانند یک ستاره تیز و تیز ظاهر نخواهد شد، بلکه تکه ای از درخشش پراکنده است که ممکن است نور خود را در منطقه ای به بزرگی ماه کامل پخش کند.