اینترنت بدون فیلتر به اساتید دانشگاه داده شد


خبرگزاری مهر امروز نامه ای منتشر کرد که در آن معاونت حقوقی وزارت علوم از روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه ها خواست تا فهرست اعضای هیات علمی خود را برای دسترسی به «اینترنت باز» به این معاونت ارسال کنند.

این وعده ای است که 26 جولای حسینیهنماینده ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای داده بود. به نظر می رسد مرحله آزمایشی اینترنت بدون فیلتر برای اساتید دانشگاه به پایان رسیده است که لیست دریافت اینترنت بدون فیلتر برای آنها ارسال شده است.

این نامه در تاریخ 28 دی نوشته شده است و در آن اینترنت کلاس یک نام جدید خوانده شده است. از این پس باید نام اینترنت باز را به نام هایی مانند سطح دسترسی متمایز و تخصص اینترنت یا فیلترینگ نامتقارن اضافه کرد که قبلاً از آن به عنوان اینترنت کلاس یاد می شد.

در این نامه آمده است: «با عنایت به مصوبه یکصد و بیست و نهمین جلسه کارگروه تعیین مصادیق کیفری، دستور تهیه فهرست اعضای محترم هیئت علمی آن موسسه بر اساس فرم پیوست در فرم یک فایل اکسل جهت دسترسی به اینترنت باز جهت استفاده از بسترها و وب سایت های بین المللی دارای محتوا لطفا جهت اقدامات بعدی اطلاعات علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری را به این معاونت ارسال نمایید.

این نامه به وزیر علوم محمدعلی ذوالفیگلرونویسی، به مصوبه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اشاره کرد. بنابراین مرجعی که اینترنت را به روی مردم بسته است، امکان باز شدن اینترنت برای برخی افراد را فراهم کرده است.

باز یا بسته شدن اینترنت بر اساس گروه ها، مشاغل و طبقات مختلف اجتماعی همان موضوعی است که منتقدان و رسانه ها بارها به عنوان هشداری نسبت به طبقه بندی اینترنت از آن یاد کرده اند. اما مسئولان دولت سیزدهم مدام این موضوع را تکذیب کرده اند. اخیراً وزارت ارتباطات به روزنامه اعتماد در جوابیه تایید کرده است: «تا به حال هیچ یک از مسئولان دولت سیزدهم صحبتی از اینترنت کلاسی نکرده اند». در این میان شواهد مختلفی برای پیاده سازی اینترنت کلاسی وجود دارد.

خبر اعطای اینترنت آزاد به اساتید دانشگاه در حالی منتشر شد که تشدید محدودیت ها حدود پنج ماه است که بخش زیادی از فعالیت های روزمره مردم در اینترنت را مختل کرده است و امیدی به بهبود شرایط و حتی بازگشت به شرایط قبلی نیست.