پس از تعدیل گسترده نیروهای توییتر و به خطر افتادن زیرساخت های این شبکه اجتماعی و فرار شرکت های تبلیغاتی ظرف یک ماه، الون ماسک اکنون او هدف جدیدی را دنبال می کند: نبرد با شرکتی که نفوذ زیادی در بیشتر بازارهای صنعت فناوری دارد و با ارزش ترین برند در بازار آمریکا است.
دیشب ایلان ماسک در توییت هایی شروع به انتقاد از اپل کرد تا به نوعی تنش با این شرکت را وارد مرحله جدیدی کند. میلیاردر معروف می گوید اپل بدون ارائه دلیل روشن تهدید کرده است که سرویس توییتر را در اپ استور متوقف خواهد کرد. ادعایی که اگر درست باشد، نشان می دهد که اپل اکنون به طور غیررسمی علیه توییتر ایلان ماسک موضع می گیرد.
آنچه در مورد تهدید توییتر مطرح شده تنها اظهارات ایلان ماسک است و تا لحظه نگارش این مطلب، اپل به هیچ وجه واکنشی نشان نداده است. مشخص نیست که آیا این تهدید بالقوه نتیجه کاهش محدودیتهای توییتر است یا اینکه اپل دلیل دیگری برای انجام این کار دارد.
به گزارش تک کرانچ، مالک و مدیر عامل جدید توییتر می گوید اپل تا حد زیادی تبلیغات در پلتفرم توییتر را متوقف کرده است و این حرکت به گفته ایلان ماسک نشان می دهد که اپل احتمالا از آزادی بیان در ایالات متحده متنفر است. اسناد مشاهده شده توسط واشنگتن پست نشان می دهد که اپل بزرگترین خریدار تبلیغات توییتر در سه ماهه اول سال جاری بوده است. اپل تنها در سه ماهه اول سال 2022 بیش از 48 میلیون دلار از تبلیغات توییتر خریداری کرد (معادل 4 درصد از کل درآمد توییتر در این بازه زمانی).
اپل بزرگترین خریدار تبلیغات توییتر در سه ماهه اول سال جاری بوده است
گزارش دیگری از رویترز نشان می دهد که پیش از فروش توییتر به ایلان ماسک، اپل به طور متوسط هفته ای بیش از 220 هزار دلار در تبلیغات این شبکه اجتماعی خریداری می کرد و پس از بسته شدن معامله، هزینه های هفتگی را به حدود 131 هزار دلار کاهش داد.
از زمان فروش توییتر به ایلان ماسک، تعدادی از بازیگران اصلی صنعت تبلیغات همکاری خود را با این شبکه اجتماعی متوقف کردند. برخی از برندها مانند جنرال موتورز به صراحت اعلام کرده اند که به طور موقت تبلیغات در توییتر را متوقف خواهند کرد. بنابراین بعید نیست که این ادعا که اپل بیشتر تبلیغات خود را در توییتر متوقف کرده است صحت داشته باشد.
شرکتهای تبلیغاتی و برندهای معروف نمیخواهند در پلتفرمی که انجمنی برای گسترش نفرت است حضور داشته باشند. توییتر جایی است که کاربرانش اغلب از همه چیز متنفرند و آزادانه با لحنی توهین آمیز به سمت همه نشانه می روند.
تنش بین اپل و توییتر در چه مرحله ای است، در حال حاضر تا حد زیادی برای ما نامشخص است. اما ما نمی توانیم برخی از حقایق را پنهان کنیم. توییتر به شدت نیاز به ماندن در اپ استور دارد و برای ادامه حضور در این فروشگاه آنلاین، باید از سیاست هایی پیروی کند که اپل برای مدیریت محتوا دارد. دو شبکه اجتماعی رقیب توییتر، Parlor و Truth Social الگوریتم های بسیار ساده تری دارند، اما مجبور به پیروی از این قوانین شده اند.
همچنین درست است که اپل سیاستهای مبهمی در مورد اینکه چرا برنامهها از اپ استور حذف میشوند یا ارائه سرویس به آنها متوقف میشوند، درست است. اپل نسبت به میزبانی محتوای توهین آمیز، نفرت انگیز یا ایجاد ترس در جامعه هشدار می دهد. اگر اپل با تمام وجود به این قانون پایبند باشد، مطمئناً بسیاری از شبکه های اجتماعی تا به حال از اپ استور حذف شده بودند. از جمله توییتر قبل از دوران ایلان ماسک.
همزمان با متهم کردن اپل به سانسور محتوا، ایلان ماسک از سیاست های این شرکت برای دریافت هزینه برای خریدهای درون برنامه ای انتقاد کرده است. ماسک هزینه اپل را “مالیات پنهان 30٪” می خواند. اما حقیقت این است که هزینه اپل بر اساس چندین سند رسمی است و تاکنون بارها در مورد آن صحبت شده است. بنابراین، ما نمی توانیم آن را یک هزینه “پنهان” در نظر بگیریم.
ایلان ماسک با حضور در مقابل حریفان اپل به قهرمانی در مبارزه با انحصار تبدیل می شود
اپیک گیمز و اپل در سال 2020 با همین هزینه در دادگاه حاضر شدند. در آن زمان، اپیک گفت که اپل رویکردی انحصاری در پیش گرفته و از قدرت خود برای تسلط بر بازار نرم افزار سوء استفاده می کند. ایلان ماسک با تمرکز بر سیاست های انحصاری، جنگ علیه اپ استور را دوباره شعله ور کرده است.
در آینده ای نزدیک، اختلاف حقوقی بین اپیک گیمز و اپل در دادگاه تجدیدنظر آغاز خواهد شد. در این میان، احتمالاً کنگره آمریکا تلاش جدی تری برای تصویب خواهد کرد قانون بازارهای آزاد ترتیب دادن این لایحه خبرساز و دوحزبی پیامدهای عمده ای برای نحوه عملکرد اپ استور خواهد داشت و به گفته حامیان آن، “دیوارهای اجباری ضدرقابتی در اقتصاد اپلیکیشن ها را از بین خواهد برد.”
ایلان ماسک گفته است که قصد دارد حسابهای توئیتر را به حالت تعلیق درآورد. حتی کاربران توییتر نیز اغلب با این تصمیم موافق بوده اند. حساب های تعلیق شده متعلق به کسانی است که با انتشار سخنان نفرت انگیز، انتشار اخبار جعلی و مواردی از این دست، قوانین توییتر را زیر پا گذاشته اند. این احتمال وجود دارد که اپل به دلیل این موضوع اخطار رسمی به توییتر داده باشد. اپ استور اغلب در مورد خط مشی های مدیریت محتوا سخت گیری نمی کند. اما شاید اپل بر این باور است که بازگرداندن حساب های تعلیق شده برخلاف قوانین فروشگاه آنلاین آن است.
اگر ایلان ماسک به راهی که از دیشب در آن بوده ادامه دهد، احتمالاً قهرمان جبهه ضد اپل خواهد شد. ماسک در جنگ با اپل به اپیک گیمز خواهد پیوست. قطعا اتفاق افتاد تیم سوینی، مدیر عامل اپیک گیمز را بسیار خوشحال می کند. نهادهای نظارتی نگران برنامههای ایلان ماسک برای آینده توییتر هستند و این میلیاردر میلیاردر میتواند با پیوستن به جبهه ضدتراست، بخشی از فشار را از توئیتر بردارد.
حتی اگر ایلان ماسک به Epic Games بپیوندد، توییتر نه تنها در کوتاه مدت، بلکه در بلندمدت به اپل نیاز دارد. اما این عبارت در مورد اپل صدق نمی کند. وارد شدن به دعوای حقوقی با اپل مطمئناً انتقادات زیادی را متوجه ایلان ماسک خواهد کرد. ماسک در حال حاضر به دلیل مدیریت همزمان چند شرکت و تصمیمات عجولانه و احتمال ورشکستگی توییتر با انتقاداتی مواجه است. می توانید از هزینه 30 درصدی اپل انتقاد کنید. اما اگر این شرکت اپلیکیشن شما را حذف کند، درآمد شما قطع خواهد شد. این قطعا ضربه بزرگی به توییتر ایلان ماسک است.
ایلان ماسک که خودروهای لوکس می سازد و با کمک مهندسان موشک به فضا می فرستد، از مبارزه با قدرت های بزرگ صنعت فناوری لذت می برد. ماسک برای اینکه به سنت های خود پایبند باشد، این بار به سراغ یکی از قدرتمندترین شرکت های جهان رفته است. ماسک به عنوان رئیس توییتر، به خوبی میداند که خصومت میتواند کسانی را که با این شرکتها مخالفت میکنند به حامی تبدیل کند. شاید هدف اصلی تنش ایلان ماسک با اپل همین باشد.
در ضمن، فراموش نکنید که اپل در مورد سیاست های خود بسیار سختگیر است. این شرکت بارها پلتفرم هایی مانند Discord را مجبور به پذیرش سیاست های خود کرده است. زیرا این پلتفرم ها به خوبی می دانند که در صورت تخطی از قانون، از اپ استور حذف خواهند شد. ایلان ماسک در حال پا گذاشتن روی دم شیر است و هر حرکت اشتباهی برای او بسیار گران تمام می شود.
انگیزه اصلی ایلان ماسک برای موضع گیری علیه اپل را نمی دانیم. اما شکی نداریم که در جنگ با این غول تکنولوژی آمریکایی، شکست در انتظار اوست. ماسک با به حاشیه راندن رابطه میان توییتر و اپل، توجه را از سیاست های عجیب خود دور می کند و در سکوت خبری، شبکه اجتماعی مبتنی بر متن را حتی بیشتر تغییر می دهد.