اهمال کاری با سلامت ضعیف همراه است


مطالعات نشان داده است که حداقل نیمی از دانش آموزان تا حدی به تعویق می اندازند و این می تواند برای درس خواندن آنها مضر باشد. اما شاید این موضوع تنها نتیجه منفی تعلل نباشد. مطالعات ارتباطی بین اهمال کاری و سلامت ضعیف پیدا کرده اند. اهمال کاری با استرس بیشتر و سبک زندگی ناسالم و تاخیر در مراجعه به پزشک برای مشکلات سلامتی همراه است.

به دلیل طراحی خاص آنها، مطالعات گذشته نمی تواند جهت ارتباط را به ما نشان دهد. حال این سوال مطرح می شود که آیا اهمال کاری باعث از بین رفتن سلامت جسمی و روانی می شود، زیرا مثلاً افراد شروع یک برنامه ورزشی جدید یا مراجعه به پزشک را به تأخیر می اندازند یا اینکه سلامت ضعیف باعث انجام چنین کارهایی می شود؟ چون الان انرژی لازم برای این کار را ندارند؟

گروهی از محققان برای حل این معما یک مطالعه طولی انجام دادند. یعنی مطالعه ای که مدتی افراد را دنبال می کرد و در زمان های مختلف چیزها را روی آنها اندازه می گرفت. بر اساس اطلاعات موجود در وب سایت The Conversation، محققان 3525 دانشجو از 8 دانشگاه در استکهلم و اطراف آن را ثبت نام کردند و از آنها خواستند هر سه ماه یک بار به مدت یک سال یک پرسشنامه را تکمیل کنند.

مطالعه جدیدی که در ژورنال JAMA Network Open منتشر شد، با هدف بررسی این موضوع که آیا دانشجویانی که عادت به تعلل دارند در معرض خطر بیشتر مشکلات جسمی و روانی هستند یا خیر. از 3525 دانش آموزی که در این مطالعه ثبت نام کردند، 2587 نفر نه ماه بعد به پرسشنامه پیگیری پاسخ دادند که چندین پیامد سلامتی را اندازه گیری می کرد.

برای درک رابطه بین اهمال کاری و پیامدهای سلامتی بعدی، دانش آموزانی که در شروع مطالعه بیشتر احتمال داشت به تعویق انداختن کار (که با استفاده از مقیاس اهمال کاری تعیین شده بودند) با دانش آموزانی که احتمال کمتری به تعویق انداختن داشتند مقایسه شدند. نتایج نشان داد که اهمال کاری بیشتر با علائم افسردگی، اضطراب و استرس بیشتر در 9 ماه آینده همراه بود. همچنین احتمال بیشتری داشت که دانش‌آموزان اهمال کاری، درد ناتوان‌کننده در شانه‌ها یا بازوها (یا هر دو)، خواب ضعیف، تنهایی بیشتر و مشکلات مالی بیشتر را گزارش کنند. این روابط حتی زمانی وجود داشت که تأثیر عوامل دیگری مانند سن، جنسیت، سطح تحصیلات والدین و مشکلات جسمی و روانی گذشته در نظر گرفته شود.

اگرچه هیچ پیامد سلامتی خاصی با اهمال‌کاری مرتبط نبود، اما نتایج نشان می‌دهد که اهمال‌کاری ممکن است در رابطه با طیف گسترده‌ای از پیامدهای سلامتی، از جمله مشکلات سلامت روان، دردهای ناتوان‌کننده و شیوه‌های زندگی ناسالم، مهم باشد. همانطور که گفتیم، در مطالعات قبلی، شرکت کنندگان فقط در یک مقطع زمانی ارزیابی می شدند. این امر تشخیص اینکه تنبلی در ابتدا ظاهر می شود یا سلامت ضعیف را دشوار می کند.

با پاسخ دادن به پرسشنامه‌ها در مقاطع زمانی متعدد، می‌توان مطمئن بود که قبل از اندازه‌گیری سلامت آنها تعلل بیشتری وجود داشته است. اما هنوز هم ممکن است عوامل دیگری که در تحلیل حاضر در نظر گرفته نشده اند، ارتباط بین اهمال کاری و پیامدهای بد سلامتی آینده را توضیح دهند. این نتایج رابطه علت و معلولی را ثابت نمی کند. اما این رابطه را قوی تر از مطالعات مقطعی قبلی نشان می دهد.

به تعویق انداختن کار قابل درمان است

خبر خوب برای اهمال‌کاران این است که آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که درمان شناختی رفتاری در کاهش اهمال‌کاری مؤثر است. درمان شناختی رفتاری به فرد کمک می کند تا با تقسیم اهداف بلند مدت به اهداف کوتاه مدت و مدیریت عوامل حواس پرتی (مانند خاموش کردن تلفن همراه) و تمرکز روی یک کار در یک زمان، بر اهمال کاری غلبه کند.

این نیاز به مقداری تلاش دارد. بنابراین، زمانی که می‌خواهد کاری را در یک مهلت مشخص انجام دهد، کاری نیست که بتوان آن را انجام داد. با این حال، حتی تغییرات کوچک می تواند تاثیر زیادی داشته باشد. می توانید امروز را با قرار دادن تلفن همراه خود در اتاق دیگر در زمانی که نیاز به تمرکز روی یک کار دارید شروع کنید.