سودآوری شرکت های فناوری در دوران اوج اپیدمی کووید-19 به دلیل رونق کار از راه دور و افزایش خرید محصولات الکترونیکی به طور قابل توجهی افزایش یافت. با این حال، اکنون وضعیت تغییر کرده است و سازندگان تراشه در تلاش برای افزایش موجودی خود هستند.
در سال 2020 شاهد افزایش بی سابقه تقاضا برای خرید محصولات الکترونیکی بودیم. با توجه به قرنطینه ها و محدودیت های سراسری ناشی از همه گیری کرونا در آن زمان، بسیاری از کارمندان و دانش آموزان مجبور شدند کارهای خود را از خانه انجام دهند. البته با توجه به اینکه همه مردم محصولات مورد نیاز دورکاری را نداشتند، شاهد افزایش چشمگیر تقاضا برای خرید وسایل الکترونیکی بودیم.
اما با گذشت زمان و کاهش محدودیت ها نیاز به محصولات الکترونیکی کاهش یافت و بسیاری از شرکت ها با مشکل افزایش موجودی انبارهای خود مواجه شدند. همانطور که توسط وال استریت ژورنال گزارش شده است، چندین مدیر عامل از تولید کنندگان تراشه و تولید کنندگان دستگاه های الکترونیکی نظرات خود را در مورد وضعیت فعلی بازار و مشکلاتی که با آن مواجه شده اند بیان کرده اند.
سانجی مهروترامدیر عامل میکرون ادعا می کند که سطح موجودی تراشه های این شرکت بسیار بالاتر از هدف آنها است و دلیل اصلی آن کاهش تقاضای خریداران است. با توجه به مشکلات ذکر شده، این شرکت تقریباً 10 درصد نیروی کار خود را تعدیل کرده است. انریکه لورسمدیرعامل اچ پی می گوید وضعیت بازار حداقل تا 6 ماه آینده مشخص نخواهد شد. او معتقد است که نشانه هایی وجود دارد که حاکی از امکان تغییر شرایط در کوتاه مدت است.
مدیران عامل اینتل و AMD نیز توضیحاتی در مورد مشکلات شرکت های مربوطه خود ارائه کرده اند. پت گلسینگر اینتل در ماه اکتبر گفت:
در سه ماهه سوم سال 2022، اینتل با کاهش 15 درصدی فروش و کاهش 59 درصدی سود کلی نسبت به سه ماهه مشابه سال قبل مواجه شد. AMD نیز به دلیل کمبود تقاضا در ماه های اخیر با مشکلاتی مواجه بوده است. زیرا انتظارات این شرکت در مورد پلتفرم AM5 و پردازنده های نسل بعدی آن برآورده نشد. این شرکت تراشه های کمتری نسبت به موجودی خود عرضه کرده است. به همین دلیل، انتظار نمی رود برندهایی که از پردازنده های AMD در محصولات خود استفاده می کنند، بتوانند موجودی فعلی انبارهای آن را خریداری کنند.
به گفته TechSpot، تولیدکنندگان رایانههای شخصی تنها شرکتهایی نیستند که با کاهش تقاضا مواجه شدهاند. زیرا صنعت گوشی های هوشمند نیز در ماه های اخیر با همین مشکل دست و پنجه نرم می کند. کوالکام، سازنده پردازنده های اسنپدراگون که در بسیاری از گوشی های هوشمند موجود در بازار از جمله محصولات سامسونگ استفاده می شود، اخیرا به دلیل کاهش تقاضا برای گوشی های هوشمند پرچمدار، انتظارات فروش و سودآوری خود را کاهش داده است.
در حال حاضر، شرکت های فناوری باید راه هایی برای مقابله با کاهش ناگهانی تقاضا یا کاهش حجم تولید خود بیابند. با وجود تمام مشکلات مطرح شده، بسیاری از مدیران شرکت های بزرگ فناوری همچنان انتظار دارند فروش تراشه تا سال 2030 دو برابر شود و از مرز 1 تریلیون دلار عبور کند. این موضوع در حالی مطرح شده است که اخیرا آمریکا مشوق های زیادی برای بومی سازی تراشه ها در این کشور ایجاد کرده است که از آن جمله می توان به پرداخت یارانه چند میلیارد دلاری دولتی به شرکت های تولید کننده تراشه اشاره کرد.