مصرف زیاد یا استفاده از هر چیزی می تواند منجر به اعتیاد شود. گوشی هوشمند نیز از این قاعده مستثنی نیست و استفاده نادرست از آن ممکن است باعث سردرگمی و سردرگمی فرد شود. نحوه استفاده صحیح از این دستگاه و اینکه چه زمانی بهتر است صفحه گوشی را از خود دور نگه دارید مواردی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. به طور کلی استفاده بیش از حد از تلفن همراه یک عادت ناسالم است و اگر فکر می کنید شما هم این عادت را دارید، باید بدانید که لازم نیست گوشی هوشمند خود را به طور ناگهانی و برای مدت طولانی کنار بگذارید، فقط باید خودتان را محدود کنید. کمی. انجام دادن.
اعتیاد به گوشی هوشمند چیست؟
اغراق نیست اگر بگوییم تلفن های هوشمند ارتباطات و بهره وری را به میزان قابل توجهی افزایش داده اند. اگرچه همانطور که گفتیم استفاده بیش از حد از این وسیله مفید و کاربردی نیز می تواند باعث آسیب شود.
به طور کلی اعتیاد به گوشی های هوشمند می تواند تعاریف مختلفی داشته باشد. با این حال، مواردی مانند چک کردن یا استفاده وسواسآمیز از تلفن، احساس ناراحتی هنگام دوری از آن، و استفاده از تلفن به گونهای که در زندگی و فعالیتهای اجتماعی فرد اختلال ایجاد کند، اعتیاد به این دستگاه را به درستی توصیف میکند. به خصوص برای افرادی که کم و بیش با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند.
علاوه بر این، اعتیاد به گوشی های هوشمند یا استفاده بیش از حد، مشکلی رایج در میان بسیاری از افراد جامعه است. بنابراین اگر زمان زیادی را صرف جستجو در اینترنت می کنید، بدانید که تنها نیستید. مطابق با دانشگاه هارواردبه لطف پیامهای متنی و اعلانهای رسانههای اجتماعی، گوشیهای هوشمند محرکهای اجتماعی را در اختیار مغز قرار میدهند که تسلیم شدن را سخت میکند. جای تعجب نیست که بسیاری از مردم برای مدت طولانی نادیده گرفتن تلفن خود را دشوار می دانند.
معایب اعتیاد به گوشی های هوشمند چیست؟
بر اساس گزارش مجله بین المللی تحقیقات محیطی و سلامت عمومی، استفاده بیش از حد از تلفن های هوشمند می تواند منجر به اضطراب، کیفیت پایین خواب و حتی مشکلات جسمی در انگشتان، گردن، پشت و شانه ها شود. اگر شب ها قبل از خواب مدت زیادی را صرف گشت و گذار و مرور شبکه های اجتماعی می کنید، احتمالاً این چیزها برای شما آشنا به نظر می رسد.
علاوه بر موارد ذکر شده، زمانی که زمان زیادی را صرف استفاده از گوشی خود می کنید، طبیعتا زمانی برای سایر سرگرمی ها یا فعالیت های اجتماعی نخواهید داشت. اما برای مقابله با این مشکل چه باید کرد؟ با روش هایی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، می توانید نحوه استفاده از گوشی هوشمند خود را کنترل کنید.
چگونه استفاده از گوشی های هوشمند را کاهش دهیم؟
به ندرت اتفاق می افتد که عادت های بد به طور ناگهانی ناپدید شوند. بنابراین، اگر به هر دلیلی می خواهید زمان استفاده از گوشی هوشمند خود را کاهش دهید، باید به آرامی آن را از شیر بگیرید. زیرا آسانتر است و تاثیر بیشتری در بهره وری تلفن همراه خواهد داشت. در واقع به این ترتیب به استفاده صحیح از تلفن همراه عادت می کنید.
1. با اعمال رنگ های خنثی از جذابیت گوشی بکاهید
شاید ساده به نظر برسد اما کاهش رنگ های روشن شما را زودتر از نگاه کردن به گوشی خسته می کند و تا حدودی از جذابیت آن می کاهد. برای انجام این کار، رنگ های صفحه را روی سیاه و سفید تنظیم کنید. این امر علاوه بر کاهش مصرف باتری باعث می شود تا برنامه ها، وب سایت ها و حتی متن ها تا حدودی جذابیت خود را از دست بدهند و توجه کاربر را کمتر جلب کنند. در گوشی های اندرویدی می توانید از منوی تنظیمات وارد System شوید. سپس در قسمت Developer Options، روی Simulate Color Space ضربه بزنید و از بین گزینه های موجود، Monochromacy را انتخاب کنید.
ناگفته نماند که در برخی دیگر از گوشی های اندرویدی این قابلیت Sleep Mode نام دارد و برای دسترسی به آن باید به Modes and Routines رفته و آن را فعال کنید. با فعال کردن این قابلیت تمام رنگ های گوشی خاکستری می شود و برای افرادی که مشکل کوررنگی دارند می تواند مفید باشد.