آنچه به بازار ارزهای دیجیتال و هر بازار دیگری اعتبار می بخشد، نگاه کاربران به آن و اعتماد آنها به آن است. در ایران، رفتار کاربران ارزهای دیجیتال تفاوت چندانی با سایر نقاط جهان ندارد.
تحقیقات پورتال مالی DollarGeek چشم انداز تقریبی در مورد بازیگران خرد بازار ارزهای دیجیتال ارائه می دهد. این پورتال ارزهای دیجیتالی را که در سال 2022 بیشترین جستجو را در گوگل در جهان داشته اند، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است که بر اساس آن بیت کوین، دوج کوین، شیبا، اتریوم، کاردانو، آوالانچ، لایت کوین، ریپل و سیف مون بیشترین تعداد جستجوی گوگل را در بین ارزها دارند. دیجیتال به خود اختصاص داده اند.
اگرچه ارزش کل بازار کریپتوکارنسی در سال 2022 نزدیک به 70 درصد کاهش یافت، گزارش Accenture نشان می دهد که علاقه خرده فروشی ها به ارزهای دیجیتال با وجود سقوط بازار در سال 2022 همچنان بالاست. 28 درصد از پاسخ دهندگان در این تحقیق اظهار داشتند که دلایل علاقه آنها به خرید ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری برای آینده هستند.
از سوی دیگر گزارش گوگل ترندز نشان می دهد که در سال 2022 در دنیا شاهد کاهش جستجوی عبارت خرید ارز دیجیتال بوده ایم اما در عین حال ماهانه 28 میلیون و چهارصد هزار جستجو برای بیت کوین انجام شده است. در سال 2022، و نکته مهم این است که امسال افراد بیشتری برای خرید بیت کوین جستجو کرده اند تا «فروش بیت کوین» و این می تواند نشان دهنده این باشد که اکثر جستجوگران به دنبال خرید بیت کوین و فرصتی برای ورود به بازار هستند.
همانطور که گفته شد بیت کوین، دوج کوین، شیبا و اتریوم بیشترین تعداد جستجوی ارزهای دیجیتال را در سال 2022 در جهان داشته اند که نشان دهنده تمایل اکثر کاربران حداقل کاربران خرد به ارزهای دیجیتال ذکر شده است.
رهبری Dogecoin، Tether، Bitcoin، Ethereum و Shiba
گزارش 2022 Nobitex نیز با تفاوت هایی مشابه همین موضوع را تایید می کند. بر اساس گزارش این صرافی ارز دیجیتال ایران، علاقه ایرانیان به سرمایه گذاری در دوج کوین، تتر، بیت کوین، اتریوم، شیبا و کاردانو به ترتیب بیش از سایر ارزهای دیجیتال بوده است و این ارزهای دیجیتال بیشترین سهم را در سبد دارایی آنها این در حالی است که در سال گذشته تمایل ایرانیان به سرمایه گذاری به ترتیب در دوج کوین، اتریوم، بیت کوین، کاردانو و شیبا بود.
البته اطلاعات این بخش از میزان دارایی های نگهداری شده در کیف پول Nobitex کاربران به دست می آید و کل سبد سرمایه گذاران را نشان نمی دهد. زیرا برخی از کاربران پس از خرید ارز دیجیتال دارایی های خود را به کیف پول شخصی منتقل می کنند. اما میزان دارایی های کاربران در کیف پول پلتفرم می تواند نتیجه وضعیت کلی دارایی های کاربران باشد.
نکته دیگر در این گزارش افزایش علاقه ایرانیان به تتر است که با توجه به روند نزولی بازار ارزهای دیجیتال در سال 2022، ممکن است نشان دهنده آمادگی کاربران ایرانی برای خرید ارزهای دیجیتال در فرصت های مناسب باشد.
اگرچه ممکوین هایی مانند دوج کوین و شیبا اینو از جمله ارزهای رمزنگاری شده هستند که از پشتیبانی قوی برخوردار نیستند و بیشتر از طریق توییت ها و اقدامات رسانه ای مطرح شده اند، اما گزارش ها نشان می دهد که این دو هم در دنیا و هم در ایران محبوب هستند.