این یکی از بزرگترین نقاط قوت ویندوز و یکی از بزرگترین نقاط ضعف آن است. هوش مصنوعی به تولیدکنندگان این امکان را میدهد که لپتاپها و دسکتاپهای بسیار ارزان، لپتاپها و رایانههای رومیزی فوقالعاده گرانقیمت و قدرتمند، و همچنین دستگاههای میانرده بسازند، بنابراین مصرفکنندگان به تعداد زیادی گزینه برای انتخاب بر اساس نیاز خود دسترسی خواهند داشت.
البته این یک نقطه ضعف نیز محسوب می شود زیرا ویندوز بر روی انواع کامپیوترها با سخت افزارهای مختلف برای پردازش وظایف مربوط به هوش مصنوعی کار می کند و بسیاری از کامپیوترهای شخصی چنین پردازنده هایی ندارند. حد
برای اجرای ویندوز 12 روی سخت افزارهای مختلف، مایکروسافت می تواند از دو روش استفاده کند. اولین راه حل، بهینه سازی ویندوز 12 برای سخت افزارهای پایین رده و در نتیجه اجرا بر روی کامپیوترهایی است که پردازنده هوش مصنوعی اختصاصی ندارند. این روش به این معنی است که غول فناوری مستقر در ردموند نمی تواند همین کار را انجام دهد پانای او قول داد که هوش مصنوعی را دوباره اختراع کند.
روش دوم طراحی نسخه های مختلف ویندوز 12 برای کامپیوترهایی با سخت افزار متفاوت است. محصولاتی که دارای پردازندههای اختصاصی هوش مصنوعی قدرتمند هستند، نسخه مجهز به هوش مصنوعی را دریافت میکنند و دستگاههایی که از پردازندههای ضعیفتر استفاده نمیکنند یا از پردازندههای ضعیفتری استفاده میکنند، نسخه کمتر را دریافت خواهند کرد.
مایکروسافت روش دوم را زودتر با ویندوز ویستا امتحان کرد که باعث خشم و سردرگمی بسیاری از کاربران شد و حتی علیه این شرکت شکایت کرد. این فاجعه به قدری بزرگ بود که یکی از مدیران ارشد مایکروسافت اعتراف کرد که در انتشار ویستا واقعا اشتباه کردند.
در آن زمان مایکروسافت دو نسخه از ویندوز ویستا را منتشر کرد که یکی به صورت کامل بر روی رایانه های شخصی قدرتمند اجرا می شد و دیگری برای رایانه هایی با سخت افزار ضعیف تری در نظر گرفته شده بود، اما بسیاری از ویژگی های این سیستم عامل را ارائه نمی کرد.
اما نسخه محدود ویندوز ویستا چقدر بد بود؟ مایک نشمعاون محصولات مایکروسافت گفت:
یکی دیگر از کارمندان مایکروسافت که نامش فاش نشده است، در ایمیلی نوشت:
جیم آلچینرئیس بخش پلتفرمها و خدمات مایکروسافت در آن زمان گفت:
مایکروسافت مطمئناً از فاجعه ویندوز ویستا آموخته است و بنابراین انتظار نمی رود چندین نسخه از ویندوز را برای رایانه هایی با سخت افزارهای مختلف منتشر کند. این بدان معنی است که طراحی برای اجرا بر روی سخت افزارهای پایین رده احتمالاً بهترین گزینه برای ادغام هوش مصنوعی در آینده ویندوز است.
نتیجه
در نهایت، سوال اساسی این است که آیا هوش مصنوعی برای ویندوز یک مزیت عملی خواهد بود یا یک تبلیغات زودگذر؟ به اختصار می توان گفت که بخشی از هر دو پاسخ فوق منطقی است.
شکی نیست که بسیاری از کارهای پشت صحنه با هوش مصنوعی بهتر انجام خواهند شد و حتی اگر سخت افزار و پردازنده های هوش مصنوعی پایین رده ای نداشته باشید، این فناوری واقعا می تواند به بهبود عملکرد سیستم عامل کمک کند. علاوه بر این، ویندوز با هوش مصنوعی شاهد پیشرفت های تدریجی خواهد بود، اما حداقل در کوتاه مدت، انتظار ویژگی ها و تغییرات انقلابی در این سیستم عامل را نداشته باشید.
مایکروسافت ابتدا باید بفهمد که هوش مصنوعی فراتر از ویژگیهای جدید جزئی مانند زیباتر جلوه دادن جلسات زوم آنلاین چه چیزی را ارائه میکند. علاوه بر این، اگر این شرکت بخواهد ویندوز مجهز به هوش مصنوعی را هدف آینده خود قرار دهد، ابتدا باید سخت افزارهای جدید مجهز به پردازنده های هوش مصنوعی در سطح وسیعی روانه بازار شود تا زمینه های لازم برای این کار فراهم شود.
با این حال، ترکیب هوش مصنوعی با ویندوز احتمالاً در کوتاه مدت بیشتر جنبه تبلیغاتی خواهد داشت تا جنبه عملیاتی و کاربردی.
منبع: ComputerWorld