ادعای شاخدار شیائومی: اسنپدراگون 8 نسل 2 قدرتمندتر از تراشه A16 اپل است


شیائومی هیچ نقشی در روند تولید اسنپدراگون 8 نسل 2 نداشته و تنها یکی از مشتریان این تراشه محسوب می شود. اما این شرکت می گوید نسل جدید اسنپدراگون به تسلط اپل بر بازار تراشه های موبایل پایان خواهد داد. سال‌هاست که تراشه‌های اندروید عملکرد کمتری نسبت به تراشه‌های سری A اپل دارند و آیفون‌ها اغلب قدرتمندتر از پرچمداران اندرویدی بوده‌اند.

به گفته شیائومیواحد گرافیکی تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 تا 42 درصد قدرتمندتر از نسل قبلی است و با این پیشرفت، تراشه A16 اپل را که در نسل جدید آیفون پرو به کار رفته بود، شکست می دهد. شیائومی پرچمدار جدید خود را در دهم آذر ماه با تراشه مذکور رونمایی خواهد کرد و طبیعی است که از هم اکنون به دنبال تسلط بر فضای رسانه ای است.

به گزارش تیرازیس فایل، A16 Bionic اپل در حال حاضر قدرتمندترین پردازنده گوشی های هوشمند است و شیائومی در تلاش است تا با مقایسه اسنپدراگون 8 نسل 2 با A16 ثابت کند که گوشی پرچمدار جدیدش بسیار قدرتمند است. شیائومی می گوید که واحد CPU تراشه جدید کوالکام نسبت به نسل قبلی 37 درصد پیشرفت داشته است و می توان آن را با کلاستر 6 هسته ای A16 مقایسه کرد.

در تیزر شیائومی آمده است که این ادعاها نتیجه آزمایش اسنپدراگون 8 نسل 2 در آزمایشگاه های این شرکت است. شیائومی سابقه دستکاری در نتایج بنچمارک را دارد و وقتی این شرکت چنین ادعایی را مطرح می کند، در نگاه اول قابل باور نیست. طبق اولین بنچمارک‌ها، اسنپدراگون 8 نسل 2 توانسته فاصله خود با تراشه اپل را به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر در Geekbench کاهش دهد. اما نتوانست A16 را شکست دهد. پیشرفت نسلی تراشه های اسنپدراگون غیرقابل انکار است. اما این ادعا که اسنپدراگون 8 نسل 2 می تواند تراشه پرچمدار جدید اپل را شکست دهد با منطق سازگار نیست.

مقالات مرتبط:

کوالکام از یک هسته اصلی جدید در واحد CPU تراشه نسل جدید استفاده کرده است. اما معماری این هسته همچنان تا حد زیادی شبیه به نسل قبل است. احتمالاً چیزی که شیائومی ادعا می کند به عملکرد چند هسته ای مربوط می شود. قبلاً به درستی پیش‌بینی کرده‌ایم که تغییر چینش هسته‌های CPU منجر به افزایش قدرت چند هسته‌ای می‌شود. اما فراموش نکنید که عملکرد تک هسته ای بسیار مهم است. برتری در عملکرد تک هسته ای نشان دهنده برتری در طراحی هسته است. همان عاملی که باعث شده اپل از رقبای خود پیشی بگیرد. اپل طراحی بهینه تری برای هسته های خود دارد و می تواند با افزایش تعداد هسته ها فاصله را دوباره افزایش دهد.

نکته مهم دیگر مصرف گرما و انرژی تراشه است. تراشه هایی که اپل تولید می کند بسیار کم مصرف هستند و در عین حال قدرت پردازش خیره کننده ای را ارائه می دهند. حتی تراشه‌های خانواده رایانه‌های مک، انرژی زیادی را با مصرف انرژی کم ارائه می‌کنند. سازندگان تلفن های اندرویدی برای خنک نگه داشتن تراشه ها به سیستم های خنک کننده گران قیمت نیاز دارند.

با افزودن یک محفظه بخار به آیفون و انتقال به لیتوگرافی 3 نانومتری، اپل می تواند بدون تغییر قابل توجهی در ابعاد تراشه، چند هسته اضافی را به آن تزریق کند و تراشه های پرچمدار اندروید را با اختلاف زیادی در بنچمارک ها شکست دهد. اینکه شیائومی 13 با تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 می تواند در بنچمارک ها قوی تر از آیفون 14 پرو عمل کند، ادعای بسیار مهمی است. اما فعلا باید منتظر عرضه گوشی جدید شیائومی باشیم.