مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در جلسه دیروز هیات اتاق بازرگانی از نامه نگاری بخش خصوصی به رئیس جمهور برای ارائه گزارشی از مخاطرات اقتصادی ناشی از محدودیت های اعمال شده بر اینترنت خبر داد. ایسنا با ارائه گزارش این نشست، سخنان خوانساری را در این خصوص نقل کرده و نوشته است:
در یک ماه گذشته که این محدودیت ها ایجاد شد، گزارش های مختلفی در اتاق تهران تهیه کردیم که به ریاست جمهوری و وزارتخانه های مرتبط ارسال کردیم. آقای رئیس جمهور نامه ای که از طرف اتاق فرستادیم و ضمیمه ای در مورد آثار محدودیت اینترنت داشت به شورای امنیت ملی ارجاع شده و قرار است در جلسه شورا مطرح شود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن اشاره به اینکه در این نامه به آثار مخرب این محدودیت ها بر بنگاه ها پرداخته شده است، از برگزاری نشستی با معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور نیز خبر داد و گفت: در این نامه به دلیل ایجاد محدودیت ها در حوزه های مختلف، باید به این موضوع توجه شود.معاون اقتصادی رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور جلسه ای برگزار کردند که برخی از اعضای هیئت نیز در آن حضور داشتند. در آن جلسه مباحث مفصلی مطرح شد و جمع بندی خوبی صورت گرفت».
با توجه به اینکه نتایج این جلسات و نامهها تا امروز اعلام نشده و بهبود وضعیت اینترنت و رفع محدودیتها اعمال نشده است، به نظر میرسد این موضوعات همچنان در دست بررسی دولت است.
شهاب جوانمردی، نایب رئیس کمیسیون نوآوری اقتصادی و تحول دیجیتال اتاق تهران نیز به تشریح آسیب های وارد شده به اقتصاد دیجیتال در نتیجه محدودیت های اینترنت پرداخت و اظهار داشت:
مسئولان و تصمیم گیران در دولت و حاکمیت نباید از این واقعیت غافل شوند که پیامدهایی که این روزها برای اقتصاد دیجیتال و نوآوری کشور رخ داده است، در درازمدت اتفاقات ناگوارتری را رقم زده و فعالان این عرصه را بسیار نگران کرده است.
وی همچنین اظهارات برخی از مسئولان و مسئولان کشور مبنی بر عدم اعمال محدودیت در اینترنت و تعداد اندک کسب و کارهای فعال در اینستاگرام و سهم اندک آنها از اقتصاد دیجیتال کشور را اظهارات کذب دانست.
جوانمردی در بخشی دیگر از سخنان خود به شبکه بزرگی از جوانان و متخصصان فناوری ایرانی که در دنیا حضور دارند اشاره کرد و حضور این افراد را فرصتی بی نظیر برای ایران دانست تا بتواند جهش و گامی بلند در عرصه صنعت بردارد. اقتصاد دیجیتال با کمک آنها . البته به گفته وی بهره برداری از این ظرفیت مستلزم اتخاذ تصمیمات و سیاستگذاری مناسب در این زمینه است و گفت:
ایران نیاز به ایجاد کریدوری برای مشارکت در تمدن جهانی دارد، بنابراین از دولتمردان میخواهیم تصمیمها و سیاستهایی اتخاذ نکنند که این بدنه باریک اما رو به رشد اقتصاد دیجیتال را در کشور نابود کند که در این صورت بازسازی آن در کوتاهمدت و در میان مدت نیز غیرممکن است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد، نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران نیز نتایج عدم اتخاذ سیاست های مطلوب را پیش بینی کرد و اظهار داشت: با فیلتر شدن شبکه های اجتماعی و کندی شبکه اینترنت در کشور، شانس ورود فعالان اقتصاد دیجیتال به بازی های بزرگ بین المللی از بین می رود.