امیرمحمدزاده لاجوردی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با مهر با بیان اینکه برنامه نویسان و کاربران حرفه ای به دلیل تحریم نیازمند فیلترشکن هستند، گفت: در این ماه سرویسی با کیفیت بهتر برای این دسته از کاربران ارائه می شود. “
اکثر سرویسهای پرکاربرد در داخل کشور فیلتر میشوند و بسیاری از ابزارهای استفاده شده توسط متخصصان نیز به دلیل تحریمها از دسترس کاربران خارج میشوند. در این راستا کاربران از فیلترشکن ها برای دور زدن تحریم ها و فیلترینگ استفاده می کنند. با توجه به محدودیت های شدید اعمال شده برای فیلترشکن ها، کاربران حرفه ای از جمله برنامه نویسان دچار مشکلات جدی شده اند.
لازوردی احتمالاً به معنای وجود سرویس هایی برای دور زدن تحریم ها، شکن ها یا ابزارهای مشابه است. با این حال باید منتظر ماند و دید ابزاری که قرار است وزارت ارتباطات در اختیار این کاربران قرار دهد چه ویژگی هایی دارد و آیا مشکل این نوع کاربران را حل می کند یا خیر.
رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین به اخباری مبنی بر کاهش پهنای باند بینالمللی اینترنت پرداخته و گفته است: در حال حاضر بیش از 3 برابر نیاز مردم برای اینترنت بینالملل ظرفیت وجود دارد و به همین دلیل بحث پهنای باند اینترنت بینالمللی وجود دارد. کاهش درست نیست.”
شاید مهمترین دلیل پهنای باند مازاد در کشور محدودیت پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها باشد. پیش از این بخش قابل توجهی از پهنای باند کشور در اینستاگرام و واتس اپ استفاده می شد و اکنون با فیلتر کردن این پلتفرم ها و ایجاد محدودیت های شدید در فیلترشکن ها، مصرف دیتای کاربران نیز کاهش یافته و پهنای باند بین المللی آزاد شده است. گواه این امر کاهش درآمد اپراتورهای اینترنتی و ارائه دهندگان خدمات است.