برای تغییر درایو راه اندازی، تنظیم تاریخ و ساعت سیستم و … باید وارد بایوس ویندوز شوید. در حال حاضر کاربران از نسخه های مختلف ویندوز استفاده می کنند، به همین دلیل سعی می کنیم در آموزش 7 روش ورود و رفتن به بایوس ویندوز 11، ویندوز 10 و … تمامی روش های ممکن را برای نسخه های مختلف ویندوز توضیح دهیم تا به شما کمک کنیم. بیایید تنظیمات مورد نظر را به راحتی اعمال کنیم.
نحوه ورود بایوس در انواع لپ تاپ ها
نحوه ورود به بایوس ویندوز
در سیستم های قدیمی تر، فشار دادن یک کلید ساده روی صفحه کلید هنگام بوت شدن سیستم به شما کمک می کند تا وارد بایوس شوید. اما در سیستم های جدیدتر که دارای بایوس UEFI هستند، می توانید راحتتر وارد بایوس شوید. در بایوس، میتوانید بسیاری از تنظیمات سیستم، مانند ترتیب راهاندازی، زمان و تاریخ سیستم یا اجزای سختافزار فعال را تغییر دهید. به همین دلیل بایوس Setup نیز نامیده می شود.
نحوه ورود بایوس در ویندوز 11
قبلا ۱۱ روش کاربردی برای حذف و حذف رمز بایوس لپ تاپ و کامپیوتر در تیرازیس فایل به شما آموزش دادیم اما برای ورود به بایوس در ویندوز 11 به Settings (Win + I) > System > Recovery بروید و روی Restart now در کنار گزینه Advanced startup کلیک کنید. توجه داشته باشید که در واقع با این کار سیستم شما مجددا راه اندازی می شود.
هنگامی که سیستم را در حالت راه اندازی پیشرفته راه اندازی مجدد می کنید، می توانید گزینه های بوت خود را انتخاب کنید. در صفحه ظاهر شده به مسیر Troubleshoot > Advanced options > UEFI Firmware Settings بروید و روی Restart کلیک کنید تا وارد بایوس UEFI ویندوز 11 شوید.
نحوه ورود بایوس در ویندوز 10
برای بوت شدن در ویندوز 10، به Settings (Windows + I) > Update & Security > Recovery بروید و در قسمت Advanced startup روی Restart now کلیک کنید. توجه داشته باشید که با این کار سیستم شما مجددا راه اندازی می شود. مراحل بعدی مشابه مراحلی است که در بالا توضیح داده شد. هنگامی که سیستم را در حالت راه اندازی پیشرفته راه اندازی مجدد می کنید، می توانید گزینه های بوت خود را انتخاب کنید. به ورود به بایوس در ویندوز 10 در صفحه ظاهر شده به مسیر Troubleshoot > Advanced options > UEFI Firmware Settings بروید و روی Restart کلیک کنید.
نحوه رفتن به بایوس در ویندوز 8 یا 8.1
کلیدهای Windows + C را با هم فشار دهید تا به تنظیمات BIOS در لپ تاپ و سیستم دسکتاپ خود بروید. روی نماد Settings کلیک کنید و Change PC settings را در پایین سمت راست انتخاب کنید. در تنظیمات سیستم خود، به تب General بروید و در قسمت Advanced startup گزینه Restart now را انتخاب کنید.
در ویندوز 8.1 مراحل رفتن به بایوس کمی متفاوت است. در تنظیمات سیستم خود به Update and Recovery رفته و سپس Recovery را انتخاب کنید. در قسمت Advanced startup روی Restart now کلیک کنید.
همچنین، میتوانید کلید Shift را نگه دارید و روی گزینه Restart در منوی Shut Down کلیک کنید.
اکنون سیستم گزینه های بوت را به شما نشان می دهد که شامل UEFI BIOS است. همانند ویندوز 10، به مسیر Troubleshoot > Advanced options > Firmware Settings UEFI بروید و روی Restart کلیک کنید تا وارد بایوس شوید.
نحوه رفتن به بایوس در ویندوز 7 و نسخه های قدیمی تر ویندوز
قبلا در Enzel Web 2 روش نصب آپدیت بایوس لپ تاپ و کامپیوتر را در اختیار شما قرار دادیم، اما اگر همچنان از ویندوز 7 یا نسخه های قدیمی تر ویندوز استفاده می کنید، باید از روش سنتی ورود به بایوس استفاده کنید. هنگام راه اندازی کلید سیستم برای ورود به BIOS فشار دهید.
باید در لحظه مناسب این کلید را فشار دهید در غیر این صورت وارد سیستم عامل ویندوز خواهید شد. به محض مشاهده پیامی مانند Press برای ورود به تنظیمات، باید دکمه مربوطه (که در اینجا حذف است) را فشار دهید.
به محض دیدن لوگوی ویندوز مشخص می شود که این کلید را دیر فشار داده اید. ساده ترین راه برای از دست ندادن این لحظه حساس، نگه داشتن کلید ورود بایوس به محض راه اندازی مجدد سیستم است. اگر میپرسید این کلید چیست، ادامه مطلب را بخوانید.
کلید مناسب برای رفتن به بایوس چیست؟
همانطور که می دانید این کلید به سخت افزار شما (مخصوصا مادربردی که بایوس روی آن قرار دارد) بستگی دارد. کلیدهای رایج برای ورود به بایوس عبارتند از: F1، F2، F10، Delete، Esc و همچنین Ctrl + Alt + Esc یا Ctrl + Alt + Delete.
اگر نمی دانید کدام کلید شما را به بایوس هدایت می کند، می توانید از راهنمای سیستم خود کمک بگیرید یا با آزمون و خطا کلید مربوطه را پیدا کنید.
کلیدهای Acer BIOS
رایج ترین کلیدهای ورود به Setup در سیستم های ایسر F2 و Delete هستند. در سیستم های قدیمی تر F1 یا Ctrl + Alt + Esc را امتحان کنید.
اگر رایانه شما دارای ACER BIOS است، میتوانید با فشار دادن و نگه داشتن کلید F10، بایوس را به تنظیمات قابل بوت بازگردانید. پس از شنیدن 2 بوق، تنظیمات بازیابی می شوند.
کلیدهای بایوس ASRock
اگر سیستم شما از مادربرد ASRock استفاده می کند، می توانید کلیدهای F2 یا Delete را امتحان کنید.
کلیدهای ASUS BIOS
برای ورود به بایوس مادربرد ایسوس می توانید از کلیدهای F2، Delete یا Insert و در موارد نادر F10 استفاده کنید.
کلیدهای Dell BIOS
در سیستم های Dell جدیدتر F2، F1، Delete، F12 یا حتی F3 را امتحان کنید.
در سیستم های قدیمی تر از Ctrl + Alt + Enter یا Delete یا Fn + Esc یا Fn + F1 استفاده کنید.
کلیدهای HP BIOS
کلیدهای بیشتری برای ورود به BIOS لپ تاپ HP وجود دارد. کار خود را از F10 و Esc شروع کنید. در برخی از سیستم ها کلیدهای F1، F2، F6 یا F11 جوابگو هستند.
کلیدهای بایوس لنوو
برای ورود به بایوس لپ تاپ لنوو، کلید F1 را امتحان کنید. یا می توانید F2 یا Fn+F2 را امتحان کنید. در سیستم های قدیمی تر، از کلیدهای Ctrl + Alt + F3 یا Ctrl + Alt + Insert یا Fn + F1 استفاده کنید.
وارد Surface BIOS شوید
می توانید صفحه کلید را به تبلت سرفیس خود وصل کنید اما برای ورود به بایوس بدون صفحه کلید کاری که باید انجام دهید این است که دکمه افزایش صدا را فشار داده و نگه دارید و دکمه پاور را فشار داده و رها کنید. با مشاهده لوگوی ویندوز، می توانید دکمه افزایش صدا را نیز رها کنید. این باید وارد بایوس شود.
کلیدهای بایوس MSI
اگر سیستم شما از مادربرد MSI استفاده می کند، احتمالاً کلید ورود به بایوس Delete است. حتی ممکن است متوجه پیامی شوید که به شما می گوید Del را فشار دهید تا وارد SETUP شوید. در برخی از مدل های مادربردهای MSI کلید ورود به بایوس F2 است.
کلید BIOS سامسونگ
به محض ظاهر شدن لوگوی سامسونگ، کلید F2 را فشار دهید.
کلید بایوس سونی
در Sony VAIO، از F2 یا F3 برای ورود به BIOS استفاده کنید، در حالی که می توانید F1 را نیز امتحان کنید. اگر VAIO شما دارای کلید ASSIST است، سعی کنید هنگام روشن کردن لپ تاپ آن را فشار داده و نگه دارید. اگر Sony VAIO شما با ویندوز 8 عرضه شده است، همین کار را انجام دهید.
کلید بایوس توشیبا
بهترین گزینه برای شما کلید F2 است در حالی که می توانید از F1 و Esc نیز استفاده کنید. در Toshiba Equium کلید ورود به بایوس F12 است.
با CMD وارد BIOS شوید
برای ورود به بایوس مادربردهای گیگابایت، ایسوس و … نیز می توانید از ابزار PowerShell یا Command Prompt استفاده کنید. ابتدا منوی Start را باز کرده و Windows Terminal را جستجو کنید. روی مرتبط ترین نتیجه کلیک کنید.
در Windows Terminal دستور زیر را تایپ کرده و وارد کنید. این دستور هم در PowerShell و هم در CMD کار می کند.
خاموش کردن /r /o /f /t 00
در صفحه Choose an Option، به Troubleshoot > Advanced Options > UEFI Firmware Settings بروید و روی Restart کلیک کنید. پس از انجام این کار، سیستم شما وارد BIOS می شود.
ایجاد میانبر برای ورود به بایوس لپ تاپ های ایسوس، گیگابایت و …
برای ایجاد میانبر برای ورود به بایوس لپ تاپ ایسوس، گیگابایتی و غیره، روی فضای خالی دسکتاپ خود کلیک راست کرده و به New > Shortcut بروید.
در پنجره ظاهر شده، shutdown /r /fw را در Location وارد کنید و سپس روی Next کلیک کنید. نام میانبر را وارد کنید و سپس روی Finish کلیک کنید.
وقتی نماد میانبر روی دسکتاپ شما ظاهر شد، روی آن کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید. در پنجره Properties روی Advanced کلیک کنید.
در این پنجره تیک Run as administrator را بزنید و OK کنید.
به پنجره Properties برگردید و روی دکمه های Apply و OK کلیک کنید تا ایجاد میانبر کامل شود.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در آموزش 7 روش ورود و رفتن به بایوس ویندوز 11 و ویندوز 10 و … به شما آموزش دادیم که از طریق PowerShell، CMD، کلیدهای کیبورد، ایجاد میانبر و تنظیمات نسخه های مختلف ویندوز وارد بایوس شوید. اگر روش دیگری می شناسید، می توانید آن را در قسمت نظرات همین مقاله با ما در میان بگذارید.