آموزش مشاهده و استعلام متن وصیت نامه ثبت شده در دفتر (مهدری)


وصیت نامه ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی ✍️ جنبه قانونی دارد و لازم الاجرا است. بنابراین ممکن است وراث نیاز به بررسی صحت آن داشته باشند و در صورت معتبر بودن آن را اجرا کنند. در این مقاله از تیرازیس فایل نحوه مشاهده متن و استعلام وصیت نامه ثبت شده در اداره ثبت را فرا می گیریم.

نحوه استعلام وصیت نامه محضری

نحوه استعلام وصیت نامه محضری

قبلا در تیرازیس فایل 3 روش درخواست وکالت به صورت آنلاین در داخل و خارج از کشور را مطرح کردیم. مورد دیگری که ممکن است بخواهید درباره آن پرس و جو کنید و از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید، وصیت نامه است. وصیت ها انواع مختلفی دارند مانند عادی و رسمی. در ادامه ابتدا به معرفی وصیت نامه محضری و نحوه تنظیم آن و سپس آموزش نحوه استعلام وصیت نامه در دفتر ما پرداخت می کنیم

وصیت نامه محضری چیست؟

وصیت نامه می تواند به متوفی کمک کند تا مسئولیت اموال خود را بعد از خود تعیین کند. وصیت می تواند به دو صورت عادی و رسمی باشد. وصیت نامه منظم وصیت نامه ای است که بر روی یک ورق معمولی نوشته می شود. عده ای نیز به عنوان شاهد آن را امضا می کنند. اگر شخصی بخواهد وصیت نامه خود را قانونی کند تا افراد دیگر نتوانند به آن آسیب برسانند می توانند از وصیت نامه محضری استفاده کنند.

همانطور که از نام آن پیداست وصیت نامه محضری برخلاف وصیت نامه عادی توسط دفتر اسناد رسمی تنظیم می شود. این نوع وصیت نامه به دلیل تنظیم در دفاتر اسناد رسمی جزو اسناد رسمی محسوب می شود و جنبه قانونی دارد.

با بارکد استعلام می شود

شرایط وصیت نامه محضری

همانطور که گفته شد وصیت نامه محضری جنبه حقوقی دارد و نحوه تحریر آن با وصیت نامه عادی متفاوت است. به همین دلیل برای نوشتن وصیت نامه رسمی باید یکسری شرایط را داشته باشید. این شرایط عبارتند از:

  • یکی از مهم ترین شرایط وصیت نامه رسمی این است که وصیت کننده باید سالم، بالغ، عاقل، بالغ و دارای اختیار اداره و تصرف در اموال خود باشد. مثلاً اگر شخصی وصیت نامه تنظیم کند و سپس خودکشی کند و خودکشی او منجر به مرگ شود، طبق قانون وصیت او صحیح نیست.
  • شرط بعدی وصیت رسمی این است که موصی می تواند فقط ثلث اموال خود را به نفع دیگری وصیت کند. بیش از این مبلغ بستگی به تصمیم وراث دارد که بیش از یک سوم خرج کنند یا خیر.
  • پس از نوشتن وصیت نامه رسمی خود همچنان می توانید آن را به روز کنید و ملاک اعتبار وصیت نامه اخیر است.

نحوه تنظیم وصیت نامه محضری

وصیت نامه محضری به دلیل رسمی بودن، مانند سایر اسناد رسمی نیاز به تنظیم در دفاتر اسناد رسمی دارد. بنابراین لازم است موصی له با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند. پس از مراجعه به دفتر اسناد رسمی، احراز هویت را انجام می دهد. پس از تنظیم وصیت نامه و پرداخت هزینه در سامانه مربوطه ثبت و لازم الاجرا می شود.

وصیت نامه رسمی فرم خاصی ندارد و کافی است برای تنظیم آن به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. با این حال، می توانید نمونه ای از سند رسمی را در اینجا ببینید.

استعلام اسناد رسمی

مدارک مورد نیاز برای ثبت وصیت نامه اسناد رسمی

برای ثبت وصیت نامه محضری به یک سری مدارک نیاز دارید که این مدارک عبارتند از:

  • مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی وصیت کننده برای احراز هویت مورد نیاز است.
  • در صورتی که وصیت نامه شما وصیت نامه ای باشد باید مدارک هویتی مجری یا ناظر را نیز همراه داشته باشید. در صورتی که وصیت نامه از نوع مالکیت باشد، مدارک هویتی شخصی که ملک به او منتقل شده است (وصیت کننده) نیز لازم است.
  • سند دیگری که برای تنظیم وصیت نامه محضری لازم است، سند مالی است که می خواهید وصیت کنید. مثلا اگر قصد وصیت ملکی را دارید باید سند را با خود به دفتر اسناد رسمی ببرید.
  • در وصیتنامه های تملک مربوط به اموال غیرمنقول باید استعلام اداره ثبت را به همراه داشته باشید. دلیل این امر تعیین مالکیت ملک مورد نظر است.

با بارکد استعلام می شود

همچنین آموزش کامل استعلام گذرنامه افراد بدون ممنوعیت خروج به صورت آنلاین می تواند برای شما مفید باشد.

با شماره سند از طریق سایت Ssaa.ir استعلام می شود

جهت درخواست وصیت نامه محضری می توانید از طریق سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور استعلام نمایید. برای این کار ابتدا وارد سایت Ssaa.ir شوید. پس از آن، می توانید یک منو در بالای صفحه مشاهده کنید. از منوی بالا، گزینه خدمات الکترونیکی را نگه دارید. از طریق منوی زیر مجموعه باز شده گزینه تایید اصالت اسناد و مدارک دفاتر اسناد رسمی را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.

نحوه استعلام وصیت نامه در دفتر

پس از باز شدن صفحه احراز هویت اسناد دفاتر اسناد رسمی باید اطلاعات سند خود را وارد کنید تا بتوانید استعلام آن را دریافت کنید. بنابراین ابتدا شناسه سند خود و سپس کد تایید را وارد کنید. در نهایت بر روی Search کلیک کنید. سپس استعلام سند Ssaa.ir تأیید می کند که وصیت نامه شما معتبر است یا خیر. در این قسمت متن تنظیم شده وصیت نامه و سایر اطلاعات ثبت شده در اداره ثبت را مشاهده می کنید.

با شماره سند استعلام می شود

سوالات متداول

وصیت نامه محضری چقدر معتبر است؟

زیرا وصیت نامه رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود، بنابراین مانند اسناد رسمی هستند و باید اجرا شوند. برای اجرای وصیت نامه محضری نیازی به دادگاه نیست و باید مفاد آن اجرا شود.

هزینه وصیت نامه محضری چقدر است؟

هزینه تنظیم وصیت نامه محضری بستگی به تعرفه کپی رایت همان سال دارد و این مبلغ می تواند متفاوت باشد. اما هزینه تنظیم وصیت نامه محضری در سال 1401 مبلغ 150 هزار تومان تعیین شد.

در صورت نداشتن کد رهگیری چگونه وصیت نامه را استعلام کنیم؟

همانطور که گفته شد، اگر کد رهگیری دارید، می توانید استعلام اسناد رسمی از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور استفاده کنید. در صورت نداشتن کد رهگیری می توانید از طریق اداره ثبت اسناد استعلام کرده و صحت وصیت نامه را بررسی کنید.

نظرات و پیشنهادات شما؟

در مطلب امروز در مورد نحوه استعلام وصیت نامه با کد ملی و کد رهگیری صحبت کردیم. آیا توانستید از روش ذکر شده برای درخواست اسناد رسمی استفاده کنید؟ شما می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در زمینه استعلام اراده با بارکد در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.