دولت جو بایدن این شرکت قصد دارد دسترسی هواوی به تمام تامین کنندگان آمریکایی را قطع کند تا کنترل خود را بر صنعت فناوری چین بیشتر کند. هواوی در حال حاضر با اینتل و کوالکام همکاری می کند.
دولت آمریکا از چهار سال پیش فروش محصولات آمریکایی به هواوی را به شدت محدود کرده است. دونالد ترامپرئیس جمهور وقت آمریکا هواوی را در لیست تحریم های وزارت بازرگانی (موسوم به Entity List) قرار داد تا همکاری شرکت های آمریکایی با هواوی منوط به دریافت موز باشد.
تعدادی از مقامات دولت جو بایدن توصیه کرده اند که فروش محصولات آمریکایی به هواوی به طور کلی ممنوع شود. ایالات متحده معتقد است که هواوی روابط نزدیکی با دولت چین دارد و تهدیدی برای امنیت ملی است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، دولت آمریکا هنوز هیچ تصمیمی در مورد ممنوعیت کامل فروش محصولات هواوی نگرفته است.
تنش سیاسی و اقتصادی آمریکا با چین در دوران ریاست جمهوری جو بایدن افزایش یافته است. بایدن از سوی نمایندگان جمهوری خواه که در حال حاضر رهبری مجلس نمایندگان آمریکا را بر عهده دارند، تحت فشار قرار دارد تا حتی در قبال پکن سختگیرانه تر عمل کند. نمایندگان ایالات متحده به دنبال محدود کردن پیشرفت های تکنولوژیکی چین هستند.
ایالات متحده هفته گذشته ژاپن و هلند را متقاعد کرد که در تحریم صنعت تراشه چین به این کشور بپیوندند.
پیش از تحریم های آمریکا، هواوی به دلیل جایگاهی که در بازار تلفن همراه و تجهیزات شبکه داشت، یکی از بزرگترین خریداران قطعات الکترونیکی بود. پس از تحریم، تعدادی از مشاغل هوآوی از جمله واحد موبایل فلج شدند. هواوی اکنون به دنبال ورود به بازارهای جدید برای کاهش تأثیر تحریم ها است.
با وجود تحریم ها، وزارت بازرگانی ایالات متحده به برخی از شرکت ها مانند اینتل، کوالکام و AMD اجازه داد تا به همکاری با هواوی ادامه دهند. هواوی کمتر از 1 درصد از درآمد این سه شرکت را به خود اختصاص داده است.