آشنایی با داروخانه های آنلاین در دنیا


امروزه سلامت دیجیتال بیش از یک میلیارد زندگی را تحت تأثیر قرار داده است. آمارها حاکی از استقبال مردم از خدمات آنلاین سلامت در جهان است و پیش بینی ها حاکی از آن است که این صنعت علاوه بر تغییر نظام سلامت و تمرکز از درمان به پیشگیری، آینده بازارهای جهانی را نیز در اختیار خواهد گرفت. در این میان گفته می شود که قاره آسیا بیشترین پتانسیل و نیاز را برای توسعه این صنعت دارد.

دسترسی آسان تر به پزشکان، پرستاران، روانشناسان، مراکز ارائه دهنده خدمات پزشکی و داروخانه ها در هر زمان و مکان یکی از مزیت هایی است که دروازه های توسعه را به روی اپلیکیشن های موبایل ارائه دهنده خدمات سلامت باز کرده است. مزیت هایی که سیستم های سلامت سنتی در دنیا از آن بهره نمی برند و باعث استقبال مردم از اپلیکیشن های سلامت آنلاین شده است.

طبق آمار، ارزش بازار جهانی اپلیکیشن های ارائه دهنده خدمات سلامت آنلاین در سال 2018 به 8 میلیارد دلار رسید و پیش بینی می شود تا پایان سال 2025 به 111.1 میلیارد دلار برسد. پیش بینی کرده است که بازار جهانی سلامت موبایل تا سال 2025 از 300 میلیارد دلار آمریکا فراتر خواهد رفت.

درآمد میلیارد دلاری اپلیکیشن های فروش دارو تا سال 2025

همانطور که قابل پیش بینی بود، بخش قابل توجهی از رشد و توسعه این بازار به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان در سال 2019 و اعمال محدودیت های کرونا و لزوم در خانه ماندن برای شکستن زنجیره آلودگی بود. این باعث شده است که تنها چند صنعت بتوانند خود را از خطر ورشکستگی اقتصادی در طول همه‌گیری کووید-19 نجات دهند. صنایعی که با درک نیازهای جامعه توانستند دسترسی مردم به خدمات و کالاها را تسهیل کنند.

یکی از این صنایع، مشاغل مرتبط با درمان و داروسازی است. راه اندازی برنامه های کاربردی برای تهیه آنلاین نسخه های دارویی، داروهای بدون نسخه و محصولات بهداشتی و آرایشی کمک زیادی به تداوم کسب و کارهای مرتبط با داروسازی و درمان کرد. مرکز تحقیقات زایون، که بر مسائل حسابداری و مالیاتی تمرکز دارد، تخمین می زند که تا سال 2025، بازار اپلیکیشن هایی که به کاربران امکان خرید آنلاین محصولات بهداشتی و داروسازی را می دهند، به 10.5 میلیارد دلار خواهد رسید.

آسیا، در موج توسعه سلامت دیجیتال

در بین تمامی کشورهای جهان، برآوردها نشان می دهد که سلامت دیجیتال در قاره آسیا پتانسیل بیشتری برای توسعه دارد و می تواند تا سال 2025 تا 100 میلیارد دلار ارزش اقتصادی ایجاد کند. به 37 میلیارد دلار رسید. برخی از ویژگی هایی که در زیر به آنها اشاره می شود، کشورهای آسیایی را به مکانی مناسب برای توسعه سلامت دیجیتال تبدیل می کند. البته این عوامل منحصر به کشورهای آسیایی نیست و سایر کشورهای جهان نیز تحت تاثیر آن قرار دارند. اما میزان نفوذ هر کشور با این عوامل متفاوت است.

جمعیت سالخورده: تا سال 2025، آسیا میزبان 456 میلیون سالمند 65 سال و بالاتر خواهد بود که 10 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند. وجود جمعیت سالخورده باعث افزایش تقاضا برای خدمات بهداشتی و افزایش نیاز به نیروی انسانی برای ارائه این خدمات در کشورهای آسیایی می شود.

محدودیت در ارائه خدمات: میانگین تعداد پزشکان و پرستاران در آسیا کمتر از میانگین اعلام شده توسط سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) است. این سازمان میانگین تعداد پزشکان را 2.7 پزشک در هر هزار نفر می داند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز برآورد کرده است که جهان با کمبود 9 میلیون پرستار مواجه است و کشورهای آسیایی بیشترین آسیب را از کمبود پرستار دیده اند.

افزایش توقعات مردمآمارها نشان می دهد که امروزه مردم بیشتر برای سلامتی و تندرستی هزینه می کنند و انتظار دارند خدمات بهداشتی را راحت تر و مقرون به صرفه تر دریافت کنند. انتظاراتی که برنامه های کاربردی ارائه دهنده خدمات سلامت توانسته اند برآورده کنند.

کنترل رشد هزینه های پزشکی: امروزه دولت های آسیایی به طور متوسط ​​4.5 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه های پزشکی می کنند که کمتر از میانگین در نظر گرفته شده توسط سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) است. یافتن راهی برای کنترل رشد هزینه های مراقبت های بهداشتی بدون به خطر انداختن کیفیت مراقبت و دسترسی بیماران به امکانات مراقبت های بهداشتی یک اولویت عمومی فوری در آسیا است.

نوآوری تکنولوژیک: قاره آسیا خانه نیمی از کاربران اینترنت در جهان است و همین امر باعث شده تا این قاره پیشتاز نوآوری دیجیتال در جهان باشد. سرمایه گذاری در بخش سلامت دیجیتال توسط سرمایه گذاران خصوصی در آسیا از سال 2015 تا 2020 افزایش یافته است و انتظار می رود سرمایه گذاری در سال های آینده افزایش یابد.

ظهور اکوسیستم های سلامت سیار در جهان

در پاسخ به عوامل ذکر شده، کسب و کارهای سلامت آنلاین در سراسر جهان، به ویژه در آسیا، در حال ظهور هستند. این کسب و کارها با ایجاد شبکه ای متشکل از پزشکان، روانشناسان، مراکز بهداشتی درمانی و تامین کنندگان دارو، جمع آوری و نظارت بر داده های رفتاری، اجتماعی و بهداشتی کاربران و طراحی پلتفرم، سعی در ارائه خدمات سلامت در زمان و مکان مناسب به کاربران کرده اند.

در ادامه به بررسی چند نمونه موفق از اپلیکیشن های سلامت و داروخانه های آنلاین در جهان می پردازیم:

برنامه های کاربردی آسیایی، پیشرو و آینده

1. PharmEasy

Medlife یک پلت فرم آنلاین داروخانه و ارائه دهنده خدمات مشاوره پزشکی آنلاین و آزمایشات خانگی در هند است. این شرکت که در سال 2014 تأسیس شد، یک آزمایشگاه مرکزی مستقر در بنگلور دارد و در 29 ایالت هند فعالیت می کند. این شرکت در سال 2021 توسط PharmEasy خریداری و ادغام شد. Medlife در حال حاضر در هند با نام PharmEasy فعالیت می کند.